Parkfeest deelt weer uit aan goede doelen Het Parkfeest van 2016 heeft winst g…

[ad_1]
Parkfeest deelt weer uit aan goede doelen

Het Parkfeest van 2016 heeft winst gemaakt en dus kan Stichting Parkfeest weer geld uitkeren. Vrijdagavond 10 februari tijdens de vrijwilligersavond in de Kloek, hebben zeven Oosterhoutse organisaties uit handen van de nieuwe voorzitter Jos Zimmerman een cheque met een mooi bedrag gekregen. Het grootste bedrag ging natuurlijk naar de Mienushal, het doel waarvoor het Parkfeest 21 jaar geleden is ontstaan. Stichting Mienushal ontving een cheque van € 5.000,-.

De winst van het Parkfeest 2016 is voor een deel naar de reserves van Stichting Parkfeest gegaan. Deze reserves waren nagenoeg leeg, vanwege tegenvallend weer en daarmee tegenvallende opbrengsten de laatste jaren. Door de reserves opnieuw op te bouwen, kan het Parkfeest de toekomst weer zonnig tegemoet zien en ieder jaar weer een mooi feest wegzetten. Maar het bedrag wordt niet helemaal in de reserves gezet! Het Parkfeest is er voor Oosterhout en dus zijn er nog mooie bedragen verdeeld onder nog zes ándere goede doelen:
ATV Scorpio​​​​​€ 1.000,-
Stichting Abrahamdag Oosterhout ​​€ 2.500,-
CV de Loltrappers​​​​€ 250,-
B.C. Woar komme ze nou wir mee aon ​​€ 250,-
Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen​​€ 500,-
Rozo Radio Omroep voor Zorg en Ouderen​€ 500,-

Nielson en The Common Linnets
Na de uitreiking van de cheques maakte de voorzitter de eerste drie namen bekend van artiesten die tijdens het Parkfeest 2017 zullen optreden. Vrijdag 16 juni zal weer een heerlijke ‘tribute night’ worden. Rootsriders is de ‘tribute band’ van niemand minder dan Bob Marley. Op zaterdagavond 17 juni wordt het genieten voor jong en oud met onder andere Nielson en The Common Linnets.

De rest van het programma zal het Parkfeest op 13 maart bekendmaken, waarna de voorverkoop van de kaarten start op 18 maart 2017 bij Yati tussen 10.00 en 13.00 uur. Festifans kunnen vanaf 10 februari al online kaarten bestellen. Meer informatie www.parkfeest.nl.

Achtergrond informatie over de artiesten

Meer dan 10 jaar geleden ontstond tijdens een jamsessie ter gelegenheid van de 25ste sterfdag van Bob Marley de reggaeband The Rootsriders. In dit decennium heeft de band grote namen voortgebracht, zoals Giovanca en Shirma Rouse, die als achtergrondzangeressen bij deze band begonnen. Europa’s beste Tribute 2 Bob Marley komt naar het Parkfeest om te vieren dat het legendarische album Exodus in juni 2017 precies 40 jaar geleden is uitgebracht. Het wordt een zwoele avond met hits als Jamming, Waiting In Vain, Turn Your Lights Down Low, Three Little Birds, One Love en nog veel meer hits van The King Of Reggae.

Hij voelt zich “Sexy als hij danst” en heeft een “Mannenhart”, we hebben het natuurlijk over Nielson! Misschien wel één van de populairste Nederlandstalige artiesten van dit moment. De Dordtenaar begon ooit als rapper, maar brak pas echt door dankzij het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Zijn samenwerking met Miss Montreal, “Hoe”, werd door 100% NL uitgeroepen tot hit van het jaar. In 2013 stond hij al op het Parkfeest in een iets te kleine tent op de heuvel, een uniek optreden waar veel Parkfeest bezoekers bij hadden willen zijn. Tijd dus voor de herkansing voor het Oosterhoutse publiek.

The Common Linnets werden in één klap beroemd na een geweldig resultaat op het Eurovisie Songfestival in 2014. De band onder leiding van Ilse DeLange veroverde in korte tijd de wereld met de song “Calm After The Storm” en dat werd beloond met de Buma/Stemra Popprijs. De hit “We don’t Make The Wind Blow” werd de titelsong van de serie Wayward Pines. Met twee #1 albums op zak komen The Common Linnets eindelijk naar het Parkfeest.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.