Heeft Oosterhout de Beste Bibliotheek van Nederland? Bibliotheek Oosterhout, on…

[ad_1]
Heeft Oosterhout de Beste Bibliotheek van Nederland?

Bibliotheek Oosterhout, onderdeel van Bibliotheek Theek 5, maakt kans op de titel ‘Beste Bibliotheek van Nederland 2017’. De bibliotheek is samen met vijf andere bibliotheken genomineerd. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door de vakjury (50%) en het publiek (50%). We hebben daarom je stem nodig! Vind jij dat bibliotheek Oosterhout deze titel verdient? Breng dan je stem uit voor 28 februari op www.theek5.nl/bestebieb
Meer dan boeken
Een jaar geleden opende bibliotheek Oosterhout haar deuren in gebouw De Bussel, waar ook Theater De Bussel en VVV gevestigd zijn. Comfortabele banken, kleurrijke vloerkleden, het gezellige Stamgastencafé en een gigantisch speelkonijn geven de bibliotheek een onmiskenbare huiskamersfeer. Inmiddels hebben al meer dan 230.000 bezoekers de bibliotheek bezocht. ‘Het is hier echt een beleving’, ‘Er hangt een fantastische huiskamersfeer, die uitnodigt om te gaan zitten en een boek te lezen’ en ‘Het is een echte ontmoetingsruimte geworden’ zijn veelgemaakte uitspraken.
Breng je stem uit
Wil je zelf zien waarom bibliotheek Oosterhout de Beste Bibliotheek is? Kom dan langs (7 dagen per week geopend). We hebben ook een video gemaakt waarin je virtueel wordt meegenomen door de bibliotheek! Vind jij dat bibliotheek Oosterhout de titel Beste Bibliotheek van Nederland verdient? De film bekijken en stemmen kan t/m 28 februari via www.theek5.nl/bestebieb.
Beoordeling
De jury zal de bibliotheek beoordelen op basis van de vijf kernfuncties. Namelijk; het ter beschikking stellen van kennis en informatie, het bieden van mogelijkheden tot ontwikkeling en educatie, het bevorderen van lezen en het kennis laten maken met literatuur, het organiseren van ontmoeting en debat en het kennis maken met kunst en cultuur. Bibliotheek Theek 5 is hier actief mee bezig en zal dit ook laten zien aan de jury.
Shortlist
Naast bibliotheek Oosterhout zijn er nog vijf andere bibliotheken genomineerd: Bibliotheek Alphen aan den Rijn, Bibliotheek Den Helder, Bibliotheek Schiedam, Bibliotheek Wijchen en Bibliotheek Winschoten. Welke bibliotheek de beste is, wordt op 14 maart tijdens het Nationale Bibliotheekcongres in Assen bekendgemaakt.


[ad_2]

Source

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.