Kruidenbuurt – Groen is doen Vrijdag 10 februari – niet toevallig warmetruienda…

[ad_1]
Kruidenbuurt – Groen is doen

Vrijdag 10 februari – niet toevallig warmetruiendag – vond op het schoolplein van De Hobbit de kick-off plaats van de actie ‘Groen is doen’ in de Kruidenbuurt door Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) . De inleidende woorden van Rob van Buitenen van ONE en van wethouder Mark Vissers gingen misschien nog wat over de hoofden van de kinderen van De Hobbit heen, maar ze sprongen enthousiast mee om zo zelf warmte-energie op te wekken.
Aansluitend hielp wethouder Mark Vissers de vrijwilligers van ONE bij het huis-aan-huis bezorgen van een flyer met de volgende tekst:

‘Een warme trui, een sjaal, een muts of wanten. Prima ingrediënten voor een warm lijf en lagere energiekosten! En die warmte begint bij de lol van een bolletje wol… We hebben hier alvast een beginnetje. Doe je mee? Onder de naam ‘Groen is doen!’ zullen we je de komende tijd informeren over manieren om energie duurzaam op te wekken en te besparen. Er volgen verschillende acties in de buurt, waarmee we zoveel mogelijk positieve energie willen opwekken. Alleen dan kan er overgegaan worden tot actie! Zo geven wij onze warmte door!’

Daar voegt Bart van Nies, voorzitter van ONE, aan toe: ‘Geen lange zinnen over de nut en noodzaak van duurzame energie. Maar gewoon samen doen. Dat is waar de Oosterhoutse vrijwilligers van ONE voor staan. Het komende half jaar introduceert ons projectteam samen met buurtbewoners en de buurtvereniging kleine experimenten in de Kruidenbuurt. Met de wijk en voor de wijk! Heb je zelf al een goed voorbeeld of idee, dan houden we ons van harte aanbevolen. Ook als jij zelf al heel duurzaam leeft, dan horen we dat graag. Want als we al onze kennis en ervaring bundelen, dan is de Kruidenbuurt straks pas echt groen! Lees meer op www.oosterhoutnieuweenergie.nl.’

Je kan voor vragen of ideeën contact opnemen met Juul. Isabelle, Gert of Femke van het projectteam ‘Groen is doen via doen@oosterhoutnieuweenergie.nl.
Oosterhout Nieuwe Energie wil het gebruik van duurzame energievormen in Oosterhout stimuleren. ONE is een ideële coöperatie met bevlogen, vrijwillig betrokken ondernemers en inwoners. De werkgroepleden informeren en begeleiden de bewoners van Oosterhout op het gebied van duurzaamheid.
www.oosterhoutnieuweenergie.nl


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.