BOMBAST herrijst: Europa’s grootste landmark ligt in Oosterhout Onder de stad, …

[ad_1]
BOMBAST herrijst: Europa’s grootste landmark ligt in Oosterhout

Onder de stad, zo hebben de Oosterhouters laatst ontdekt, ligt dé Oernar BOMBAST. Al meer dan een eeuw voedt hij vanuit die comfortabele positie al het goeds in de stad. Nu wereldkundig is dat hij bestaat zal BOMBAST de komende jaren nog veel meer van zich laten horen, maar vooral laten zien. Want hier en daar, nu en dan, ergens en ooit zal hij zich werkelijk boven de grond gaan vertonen. BOMBAST wordt een levend kunstwerk, zo groot als de stad, deels virtueel, maar vooral ook fysiek. Europa’s grootste landmark zal uit de grond oprijzen. Met alle gevolgen van dien…
Er hing al een paar maanden iets in de lucht in Oosterhout. Woensdag werd tijdens een bijzondere presentatie in voormalig zwembad de Blikken op mysterieuze wijze pas duidelijk wat de impact van de herontdekte sage van Bombast voor Oosterhout gaat zijn. De oude sage van BOMBAST is het alles verklarende verhaal over de oorsprong van het Oosterhoutse DNA. Het verklaart waarom wij Oosterhouters doen wat we doen en zijn wie we zijn. En waarom we niet anders kunnen.

Het stopt zeker niet bij deze onthulling. De heren van stichting BOMBAST gaan de komende tijd aan de slag met een virtuele stadstour waar middels augmented reality de Oernar letterlijk in de grond te zien is en het verhaal tot leven komt. Er komen een aantal grote kunstwerken, waaronder een meters grote koperen narrenbel van de voet van BOMBAST uit de grond tevoorschijn zal komen. Op het Waterlooplein achter de Sint-Jansbasiliek komt een glasplaat waar door BOMBAST’s kloppend hart te zien zal zijn. Al deze elementen vormen samen Europa’s grootste landmark, ‘by far’. Een boek en een kinderboek staan ook al op de planning van de stichting. Alle beelden rondom BOMBAST wordt door de Oosterhoutse kunstenares Clema van Bekhoven geïllustreerd. Ze is ook verantwoordelijk voor de prachtige schildering van BOMBAST.
Predicaat
Tijdens de presentatie werden alle aanwezigen benoemd tot ‘Bombassadeurs’. Ze zijn gevraagd om na te denken over wat zij met het concept en het verhaal kunnen gaan doen. Als voorbeeld werd Bombast Stevig Blond, het eerste BOMBAST bier, gepresenteerd door Philip van Opstal, eigenaar van brouwerij de Beurs. Ook liet Richard van Roosendaal, voorzitter van kookclub ‘De Gebraden Leeuw’ de eerste Bombastoofschotel proeven en toonde Jan Harm Spijkervet, directeur van Holland Foodz, de eerst plannen voor een nieuwe variant op de beroemde Oosterhoutse kaneelstok met de prachtige naam ‘Bombastjes’.

De stichting hoopt dat Oosterhouters dit verhaal met trots zullen doorvertellen. “Iedereen die wil, mag iets met dit positieve verhaal gaan doen” aldus voorzitter Hans van Vugt.
Stichting BOMBAST bestaat uit voorzitter Hans van Vugt, secretaris Peter van Gils, penningmeester Mattie Broekmans en bestuurslid Paul Oudenhooven-Theunissen en heeft als doelen het bijdragen aan het profileren van Oosterhout als mooie en vooral gezellige stad, het grijpen en borgen van het diepgewortelde, unieke Kaaiendonks carnavalsgevoel en het realiseren van het concept BOMBAST, dat benadrukt dat iedere inwoner en bezoeker van Oosterhout, zich in een bijzondere (carnavals)stad bevindt.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.