Starters-, blijvers- en duurzaamheidslening Burgemeester en wethouders stellen …

[ad_1]
Starters-, blijvers- en duurzaamheidslening

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor om aangepaste verordeningen voor de starterslening, de duurzaamheidslening en de blijverslening vast te stellen. Het college wil doorgaan met het verstrekken van startersleningen met als doel om (jonge) koopstarters meer financiële mogelijkheden voor de aankoop van een woning te bieden. De duurzaamheidslening is in het leven geroepen om, samen met stichting ONE, energiebesparing en duurzaamheidsinitiatieven in bestaande woningen te ondersteunen. Verder wordt in het kader van de Wmo middels de blijverslening gestimuleerd dat mensen door aanpassingen langer in hun woning kunnen blijven. In totaal wil het college een bedrag van € 750.000 beschikbaar stellen voor deze drie regelingen. De aflossingen van leners vloeien terug in het fonds, zodat deze gelden steeds opnieuw aangewend kunnen worden.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.