’t In Zak & Askruis 2017 Zaterdag 25 februari 2017 in alle vroegte – als de zon…

[ad_1]
’t In Zak & Askruis 2017

Zaterdag 25 februari 2017 in alle vroegte – als de zon nog slaapt en elk weldenkend mens zich aan de dageraad niks gelegen laat liggen – zijn de mannen van UT KAAIENDONKS KEPELLEKE D’ASKRUIZEN al onderweg!
Zij brengen op dat onmogelijk vroege uur een verrassend bezoek aan een zorgvuldig uitverkoren Oosterhoutse man of vrouw die naar het scherp en evenwichtig oordeel van UT KEPELLEKE de twijfelachtige eer te beurt valt om ‘T IN ZAK & ASKRUIS te ontvangen.
Een onderscheiding die enkel en alleen de bedoeling heeft om daar verlichting te brengen waar het nodig is!
De therapeutische werking die van deze onderscheiding uitgaat wordt door de drager als zeer weldadig ervaren.
De Oosterhouter (m/v), bij wie UT KEPELLEKE – tamelijk ongevraagd , maar daarom niet minder welkom – binnengaat, krijgt naast ‘T IN ZAK & ASKRUIS een bijbehorende oorkonde uitgereikt.
Het ontbijt – door UT KEPELLEKE zelf meegebracht – gebruikt men ten huize van de gelukkige.
Het enige waar UT KEPELLEKE als kleine tegenprestatie op durft te rekenen, is een vers gezet bakske koffie.

Om de feestvreugde te verhogen brengt UT KEPELLEKE een serenade zo vol van kabaal dat de serene ochtendstilte bruut wordt verscheurd en men zich in de buurt vertwijfeld af zal vragen: Wat is er nou weer gaande?
Maar laten we wel wezen: zowel hij/zij als de directe buurtbewoners hebben het enorm getroffen, want eerlijk is eerlijk: wie kan nazeggen dat de carnaval in 2017 al op zaterdagochtend om 07.00 uur of eerder begonnen is?
O ja, in de afgelopen jaren is ten onrechte de indruk gewekt dat uiteindelijk ‘T IN ZAK & ASKRUIS toeviel aan een niet genomineerde. Als dat al zo was tot nu toe, dan berustte dat op louter toeval.

Voor 2017 zijn genomineerd:

De heren van Bombast
Het getuige uiteraard van zeer veel lef, maar uiteindelijk is het natuurlijk diep triest om ons oosterhouts Volkslied slechts een snotje te noemen. Dat zij daar jaren voor nodig hebben gehad om zo een bewering te doen getuige niet van enige sensitiviteit binnen het Oosterhoutse. Uiteraard hoopt het Kepelleke dat wat zij beweren uiteindelijk niet meer dan een vliegenstrontje blijkt te zijn

Mevrouw Marleen Hemmer
Een fractievoorzitter die om nog enigszins op te vallen genoodzaakt is om zich op te werpen als Miss Kaaise Dweildag, uiteraard een zeer nobele taak, maar of ze daarmee ook indruk maakt op de gemeenteraad en het College is nog maar de vraag

Jaap Oomen
Het is niet gebruikelijk, voor een lid van ‘t Kepelleke maar na tientallen jaren zelf vroeg op pad te zijn geweest voor de uitreiking van ’t In Zak & Askruis, gaat de Grand Marchal het rustiger aan doen. Vol weemoed zal hij de komende jaren op carnavalszaterdag nog voor het ochtendgloren, met biggelende tranen in zijn warme bed moeten blijven liggen.

Jeffrey Ramstijn
Werd groot gemaakt, werd groots gemaakt!! Maar was het de druk? Verkeerde voorbereiding? Of toch te groots?
Jeffrey zal de boeken in gaan als kortst regerende Mienus, en we zullen met weemoed terug denken aan het vele gespeculeer voorafgaande aan zijn presentatie, iets waar we Jeffrey voor altijd dankbaar voor zullen zijn.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.