1992 – 2017: 25 jaar milieustraat in Oosterhout De milieustraat in Oosterhout b…

[ad_1]
1992 – 2017: 25 jaar milieustraat in Oosterhout

De milieustraat in Oosterhout bestaat 25 jaar. Op 22 februari 1992 werd de milieustraat in Oosterhout officieel geopend door toenmalig wethouder Jan Schoenmakers. De milieustraat, toen nog aan de Sint Paulusweg 5 in Oosterhout, telde de eerste dag bijna 200 bezoekers.

Een stukje geschiedenis
Het begon aan de Sint Paulusweg met een container voor papier, waar bezoekers hun oud papier in kwijt konden. Vlak daarna werden gemeenten verplicht om chemisch afval apart in te zamelen en kwamen er voorzieningen voor de inzameling van chemisch afval. Vervolgens werd ook metaal apart ingezameld en al snel kwamen er steeds meer afvalstromen bij: elektrische apparaten, autobanden, snoeihout en puin bijvoorbeeld. Het werden zoveel afvalstromen, dat een verhuizing noodzakelijk was. In 1995 verhuisde de milieustraat daarom naar een andere locatie: de Kanaalstraat.
Omdat het aantal bezoekers flink groeit en de milieustraat niet meer voldoet aan de geluidsnormen, starten in januari 2012 de eerste werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe milieustraat. Dit wordt dan de derde milieustraat in twintig jaar tijd. Deze nieuwe milieustraat krijgt twee weegbruggen en twee inritten: één om afval gratis in te leveren en één waar voor het inleveren betaald moet worden. Er wordt een vijf meter hoge en 140 meter lange muur met geluidswerend materiaal om de milieustraat gebouwd. Toenmalig wethouder Jan Peters opent de nieuwe milieustraat in november 2012. De scheidingsmuur met Lodewikus wordt later nog voorzien van een 140 meter lange muurschildering.
Tegenwoordig heeft de milieustraat gemiddeld per jaar zo’n 180.000 bezoekers. Die bezoekers leveren gemiddeld per jaar ongeveer 17.000.000 kilo afval in bij de milieustraat.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*