Oosterhout koppelt vraag en aanbod inzake leegstaande ruimtes Proeftuin Oosterh…

[ad_1]
Oosterhout koppelt vraag en aanbod inzake leegstaande ruimtes
Proeftuin Oosterhout pakt winkelleegstand aan

Op 8 maart 2017 gaat de nieuwe website www.proeftuinoosterhout.nl online. Proeftuin Oosterhout heeft als doelstelling de winkelleegstand in Oosterhout terug te dringen, door leegstaande ruimtes (tijdelijk) in te vullen. De website kan een ondernemer met een plan voor een winkel (voor korte of langere tijd) koppelen aan een verhuurder met een leeg pand. De kracht van Proeftuin Oosterhout schuilt in het samenbrengen van vraag en aanbod betreffende leegstaande ruimtes op één website.

Ondernemers met een plan voor een winkel en verhuurders van een leeg pand komen op www.proeftuinoosterhout.nl op laagdrempelige wijze in contact met elkaar. De binnenstadsmanager, die werkt in opdracht van de stuurgroep Bruisende Binnenstad, coördineert matches, acquireert actief en zoekt samenwerking met diverse partners. Het focusgebied van Proeftuin Oosterhout is de Oosterhoutse binnenstad. Lokale, regionale en nationale (startende) ondernemers, alsook vastgoedeigenaren, makelaars en beheerders van leegstaande panden kunnen zich aanmelden op www.proeftuinoosterhout.nl. Zij kunnen een gratis profiel aanmaken en hun aanbod en zoekwensen plaatsen. Het biedt ondernemers de mogelijkheid om leegstaande ruimte te vinden. Zij kunnen zich zowel individueel als gezamenlijk oriënteren op winkelruimte. Anderzijds biedt het aanbieders van leegstaande ruimte de mogelijkheid hun aanbod te presenteren. Leegstand is al langere tijd een probleem in veel winkelgebieden, ook in de binnenstad van Oosterhout. Het tijdelijk invullen van leegstaande ruimtes helpt om de profilering als aantrekkelijke winkelstad te versterken, om verloedering in de binnenstad tegen te gaan en ondernemerschap te stimuleren. Daarnaast kan het nieuwe initiatieven een impuls geven en naar een hoger niveau tillen, bijvoorbeeld door structurele vestiging. Proeftuin Oosterhout wil ook startende en bestaande (lokale, regionale en nationale) ondernemers stimuleren om nieuwe initiatieven te ontplooien. Proeftuin Oosterhout is een initiatief van stuurgroep Bruisende Binnenstad en Pop-up Solutions. Het is een samenwerking tussen diverse partners, onder andere: de gemeente Oosterhout, INretail, Vereniging Commercieel Onroerend goed Oosterhout (VECOO), Rabobank en MKB. De website wordt technisch mede mogelijk gemaakt door www.popupplaza.nl.

De stuurgroep Bruisende Binnenstad investeert in de aantrekkelijkheid van de binnenstad van Oosterhout en heeft het voornemen de betrokkenheid van ondernemers en vastgoedeigenaren in de binnenstad te professionaliseren. Dit dient te resulteren in minder leegstand, meer bezoekers en een hogere waardering.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.