Oosterhout tekent contracten voor nieuwbouw in 2017 en 2018 400 woningen en 3…

[ad_1]
Oosterhout tekent contracten voor nieuwbouw in 2017 en 2018

400 woningen en 36 zelfbouwkavels in de Contreie

De gemeente Oosterhout heeft contracten afgesloten met verschillende ontwikkelaars voor de bouw van circa vierhonderd woningen in de Contreie in 2017 en 2018. Daarnaast verkoopt de gemeente Oosterhout de laatste 36 zelfbouwkavels in Oosterhout.

De ontwikkelaars gaan bouwen bij locaties de Kreek, het Slot en de zuidwest locatie. Van Wanrooij Projectontwikkeling bouwt 116 koopwoningen bij locatie de Kreek en 38 woningen, waarvan negen huurwoningen, bij locatie het Slot. Thuisvester bouwt 93 huurwoningen, waarvan 40 appartementen, bij locatie het Slot. D.W. Investments bouwt aan de sluis van het Markkanaal (bij locatie het Slot) 37 koopwoningen, waarvan 22 appartementen. Bij de zuidwest locatie bouwen diverse ontwikkelaars, waaronder VABO ontwikkeling en Van Wanrooij Projectontwikkeling, circa honderd woningen.

Wethouder Willemsen juicht de uitbreiding van nieuwbouw toe: “de ontwikkeling van nieuwbouw in de Contreie gaat voortvarend. Er worden zowel koop- als huurwoningen gebouwd. Ik ben blij dat we ook aan de behoefte aan huurwoningen kunnen voldoen. We bewegen mee met de markt en ook in de rest van Oosterhout wordt nieuwbouw ontwikkeld. De komende jaren gaan we door met deze voortvarendheid.” De bouw bij de Kreek is inmiddels begonnen. Op circa 1 mei 2017 start de eerste bouwfase bij locatie het Slot. De bouw van de woningen aan de sluis van het Markkanaal start kort na zomer 2017. Bij de zuidwest locatie begint de bouw in juni 2017.

Op de zuidwest locatie verkoopt de gemeente Oosterhout de laatste 36 zelfbouwkavels in Oosterhout. De uitgifte vindt gefaseerd plaats. In de eerste fase verkoopt de gemeente Oosterhout tien zelfbouwkavels aan de ecologische verbindingszone (direct grenzend aan het natuurgebied). De geïnteresseerden op de wachtlijst van zelfbouwkavels komen als eersten in aanmerking voor de aankoop van een zelfbouwkavel. De gemeente Oosterhout verkoopt de overige 26 zelfbouwkavels in latere fases.

De aanleg van wijkpark de Hoogte is inmiddels in volle gang. Ook wordt gewerkt aan een rustig wandel- en speelgebied bij de Kreek. Daarnaast werkt de gemeente Oosterhout aan de werving van een stuk grond op de zuidwest locatie.

Tot op heden zijn ruim driehonderd woningen bewoond of in aanbouw in de Contreie. Op dit moment zijn ruim 725 woningen contractueel vastgelegd. In 2017 en 2018 worden hiervan circa vierhonderd woningen gebouwd. In totaal is er in de Contreie ruimte voor 820 woningen, waarvan tweehonderd goedkope koopwoningen (tot €230.000 vrij op naam), 78 middeldure koopwoningen (€230.000 tot €275.000), 210 dure koopwoningen (vanaf €275.000), 61 middeldure huurwoningen, 140 sociale huurwoningen en 110 zelfbouwkavels.

Op zaterdag 11 maart 2017 organiseert de gemeente Oosterhout in samenwerking met VABO ontwikkeling, Van Wanrooij Projectontwikkeling en D.W. Investments een verkoopmarkt in de Contreie voor de nieuwbouwwoningen en de laatste 36 zelfbouwkavels die de gemeente verkoopt.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.