Soul & Dance in de Bussel Zaterdag 22 april 2017 staat het weer te gebeuren: ee…

[ad_1]
Soul & Dance in de Bussel

Zaterdag 22 april 2017 staat het weer te gebeuren: een groots soul & dance evenement in de Bussel georganiseerd door Lions Club Oosterhout Centrum. Het belooft weer een groot feest te worden, in alle opzichten groter dan de al zeer succesvolle editie van vorig jaar.
In de eerste plaats komt Ferry Maat zijn afwezigheid van vorig jaar nu ruimschoots goed maken. Uiteindelijk is hij de naamgever en godfather van de Soul Show, waarmee hij al in 1972 bij radio Noordzee furore maakte. Sindsdien is de Soul Show niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis en weet hij die heerlijke soulnummers uit de jaren ’70-’90 op een aanstekelijke wijze in de huiskamers en boven de dansvloeren te laten schallen, vergezelt van zijn beroemde jingles.
Vorig jaar moest Maat vanwege gezondheidsproblemen helaas op het laatste moment afzeggen en vonden we in Corné Klijn een goede vervanger. Maat laat weten er weer helemaal klaar voor te zijn. Nog altijd koestert hij warme herinneringen aan de eerste Oosterhoutse Soul Show in La Cantina in april 2015. Mede door dit succes moesten de Lions uitwijken naar theater de Bussel en waren zij blij verrast met de geweldige mogelijkheden, die dit theater ook op dit gebied te bieden heeft. Dankzij de tomeloze inzet van Charlotte Louwers en haar team wordt theater de Bussel 22 april weer omgetoverd tot een ware soultempel met maar liefst een 80m2 verlichte discovloer. Met een lichtshow, een soul slide show, glitterballen, en rookkanonnen wordt een ultieme soul sfeer gecreëerd, die ongeëvenaard is in Nederland.
Naast Ferry Maat vormt de Hermes House Band de tweede hoofdact van de avond. Al meer dan 30 jaar speelt de HBB elke zaal plat en staat deze Rotterdamse studentenband door heel Nederland en internationaal op het podium. De combinatie van stucturele ervaring en jonge dynamische mensen maken de band tot een unieke combinatie van jeugdig enthousiasme en een uitstekende en aanstekelijke muziek.
Naast de twee hoofdacts maken ook DJ Charles (Karsters) uit Naarden en lokale held DJ Tom (Meijer) hun opwachting. DJ Charles werd al vroeg geïnspireerd door Ferry Maat. Naast soul brengt hij ook pop, salsa en R&B. Met Charles zal de dansvloer al bij aanvang van de avond, 20.30 uur, vol staan en zal het daarna dringen zijn om plaats te nemen op de verlichte vloer. DJ Tom heeft de eer om de avond af te sluiten. Zo jong en nu al zijn sporen verdient op grote dansfeesten. DJ Tom weet als geen ander een muzikale brug te slaan tussen de oude danceclassics en de hedendaagse dansknallers.

Naast het Soul & Dance spektakel in de grote zaal is er in de foyer van het theater tijd om even bij te komen, gezellig te kletsen of om een gokje te wagen in een Mini Casino. Spelend aan de roulette tafel of aan 1 van de 2 Black Jack tafels kan in een soul zwoele sfeer gegokt worden om fantastische prijzen. Daarnaast zullen in de foyer de goede doelen acte de présence geven. De Charity Soul Show laat de opbrengst van het evenement dit jaar volledig ten goede komen aan 2 lokale goede doelen: het Noodfonds Burgers Oosterhout (NBO) en inloophuis Poppy’s

In april 2016 werd Stichting Noodfonds Burgers Oosterhout opgericht als initiatief van de Lionsclub Oosterhout Centrum. Noodfonds Burgers Oosterhout kan door een bewindvoerder worden aangesproken wanneer voor een cliënt in een noodsituatie eenmalig financiële ondersteuning nodig is om in directe primaire levensbehoeften te voorzien. Dankzij de funding van 10.000 euro voor dit fonds tijdens het Soulfeest in april 2016 heeft het fonds een vliegende start gehad. Inmiddels weten de bewindvoerders het fonds ook te vinden. Inmiddels is op meer dan ruim een derde van het fonds beroep gedaan. Gemiddeld komt er bij het fonds eens per twee maanden een verzoek van de bewindvoerders. Uiteindelijk heeft het NBO van de verzoeken de helft gehonoreerd. Er is ruim een derde van het beschikbare budget uitgekeerd aan Oosterhoutse burgers. De aanvragen die het fonds voorgelegd kreeg waren gerelateerd aan huisvestingsproblemen van de cliënten van de bewindvoerders. Zij kwamen met name in de problemen door huisvestings- en leefomstandigheden van het gezin. Het NBO is zeer verheugd dat zij een bijzonder rol kan vervullen om in nood gevallen Oosterhoutse burgers te ondersteunen.

Het tweede goed doel dat ondersteund wordt is inloophuis Poppy’s. Dit inloophuis aan de Mathildestraat 31 in Oosterhout is een laagdrempelige, gastvrije ontmoetingsplaats voor kankerpatiënten en direct betrokkenen. Veel vrijwilligers zetten zich in om een luisterend oor te bieden, informatie te geven of gewoon lekker te kletsen. Het is een huis waar je even jezelf kunt zijn, los van alle medische ballast. Er zijn themabijeenkomsten en lezingen. Het inloophuis organiseert ook veel sportieve en creatieve activiteiten buiten het huis.

Kom naar de Charity SoulShow op zaterdag 22 april. Beleef de legendarische SoulShow van Ferry Maat, dans op de aanstekelijk goede Hermes House Band en steun onze goede doelen!

Kaarten à € 35,- zijn verkrijgbaar via de website van De Bussel of bij de leden van Lions Club Oosterhout Centrum.
[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.