CBO stopt ermee na 17 jaar Al weer 17 jaar geleden was er de wens van de bewon…

[ad_1]
CBO stopt ermee na 17 jaar

Al weer 17 jaar geleden was er de wens van de bewoners van het Centrum van Oosterhout
zich te organiseren en zo een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van het centrum

Vanaf het begin heeft CBO zich steeds het doel gesteld om zaken te bereiken SAMEN met de andere partners van het Centrum zoals horeca, winkeliers en gemeente, we deelden immers samen deze ruimte met ieder zijn belang.

Na een gebruikelijke opstart periode werd CBO voor alle partners een gesprekspartner waar rekening mee werd gehouden.
Vanuit de gemeente constateerde men ook dat het centrum toch een bijzondere aandacht nodig had en zo kwam de eerste stadsmanager in beeld, hij bracht alle partijen samen aan tafel, ook een buurt coördinator kreeg een duidelijke rol en functie.

Er waren verschillende vormen van overleg waarbij CBO een rol speelde, zoals de stuurgroep Centrum, Task Force, regulier overleg met wethouder verkeer, etc. Samen bespraken we daar de zaken die het centrum aangaan voor alle parijen zoals parkeren, vervuiling en veiligheid.
Horeca bewoners en Winkeliers hebben soms tegengestelde belangen, dit was zo en dit is zo en dat zal zo blijven. CBO stak altijd in met de partners om tot positieve oplossingen te komen
Helaas blijkt de laatste tijd dat zowel horeca als winkeliers niet meer samenwerken met CBO.

Overleg met politie en handhaving heeft het bestuur van CBO steeds als positief ervaren even als het overleg met gemeentebestuurders en ambtenaren op verschillende niveaus

Op enig moment kwam het woord: “ burgerparticipatie” uit de hoge hoed en steeds vaker werd dit woord te pas en te onpas gebruikt.
Wat de inhoud van Burgerparticipatie is/was blijft onduidelijk. Zinvolle overleggen werden opeens geschrapt, zoals overleg verkeer/CBO/wethouder, stuurgroep Centrum Plus en daarnaast werden de ambtenaren steeds minder bereikbaar voor de burgers, 06 nummers werden afgeschermd.
De nieuwe stadsmanager heeft blijkbaar maar 1 doel, volle panden, dat zou de redding van het centrum zijn. De winkeliers komen niet verder dan parkeren is te duur. En de horeca is stil. CBO werd buiten gesloten, men ziet niet dat iedere verandering in centrum gevolgen heeft voor de bewoners, bv Santrijngebied, winkel ruimte inruilen voor woningbouw.
Als bestuur van CBO spraken wij mee over bv weekmarkt al dan niet verhuizen, terrassen wat kan en mag, openingstijden horeca etc , Steeds opnieuw heeft CBO mee gedacht rekening houdend met ieders belang.
Sinds begin 2016 werden we minder geïnformeerd, gevraagd, zelfs volledig buiten gesloten.
Ideeën ten gunste van alle partijen verdwenen in bureau lades.

Als vertegenwoordigers van de centrum bewoners hebben we dit alles al die jaren graag en volledig vrijwillig gedaan. Nu we worden buiten gesloten en ervaren dat de bewoners-belangen niet meer mee wegen hebben we gezamenlijk besloten te stoppen.

De toekomst zal voor de bewoners van het Centrum er enigszins anders uit gaan zien, zij kunnen hun vragen en opmerkingen niet meer kwijt bij het bestuur, maar zullen nu zelf in actie moeten gaan komen wanneer er in hun directe woonomgeving zaken niet goed verlopen.

De wens van CBO is en blijft een Bruisende Binnenstad, rekening houdend met ieders belang.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.