Rent a Cop in Oosterhout een succes Tussen 6 en 22 maart 2017 konden de bewoner…

[ad_1]
Rent a Cop in Oosterhout een succes

Tussen 6 en 22 maart 2017 konden de bewoners van de wijk Oosterheide zelf de politie aansturen via het evenement Rent a Cop. Dat bleek een succes te zijn. De politie nog dichter bij de mensen.

De wijkbewoners konden door middel van email, twitter of persoonlijk aangeven wat ze gecontroleerd wilden zien in de wijk. Uit de vele reacties is gekozen voor snelheidscontroles, niet handsfree bellen, controle bij de voetgangersoversteekplaatsen op de Burgemeester Holtroplaan, parkeren rondom scholen, het gebruik van autogordels en kinderbeveiligingsmiddelen, hondenpoep en het fietsen over het winkelcentrum Zuiderhout.

Wie
Tijdens de verschillende dagen werd gecontroleerd door coaches en handhavers van de gemeente, door politie studenten en studenten van een vooropleiding tot politieagent en door mensen van het team Dongemond zelf.

Resultaat
De resultaten, buiten de positieve reacties van de buurtbewoners en in de media, zijn in bekeuringen uitgedrukt:
21x snelheid,
6x niet handsfree bellen,
9x niet dragen gordel/of geen gebruik kinderzitjes
2x geen vrije doorgang bij voetgangersoversteekplaatsen,
2x honden uitlaten zonder plasticzakjes /of de poep niet opruimen en
3x fietsen over het voetgangersgebied.

Rent a Cop
Rent a Cop is een initiatief dat al vaker bij de politie gebruikt wordt. Met het project komt de politie graag in contact met burgers om wijkproblematiek in kaart te brengen. Op die manier kunnen agenten ingezet worden op de plekken waar dat (in de ogen van burgers) écht nodig is. De Oosterhoutse politie kijkt tevreden terug op alle reacties. Binnenkort volgen soortgelijke acties in andere wijken van Oosterhout.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.