TSC wint verdiend van technisch sterk Groen Wit 2-1 Uit had TSC in Breda gelijk…

[ad_1]
TSC wint verdiend van technisch sterk Groen Wit 2-1

Uit had TSC in Breda gelijk gespeeld met 1-1 waar een overwinning verdiend was geweest. Vandaag moest het dus thuis maar gebeuren. Trainer Osman Erbas van Groen Wit dacht daar dus blijkbaar anders over. Hij wilde juist de 3 punten mee naar huis nemen. Het zou dus wel eens een bijzonder spannende wedstrijd kunnen worden . TSC zou bij winst koploper blijven en Groen Wit op 7 punten kunnen zetten. Bij verlies zou Groen Wit de koploper naderen tot op 1 punt. Onder een stralend zonnetje en bij tijd en wijle koude wind begon de strijd om 2 uur en was iedereen op tijd ondanks dat de klok verzet was. De strijd ging gelijk op in den beginnen en na 10 minuten dacht TSC misschien wel een strafschop te krijgen toen Samuel v/d Haspel doorgebroken met een klein zetje neer ging binnen de 16. De vandaag prima leidende scheidsrechter van Moll zag er terecht geen pingel in en liet door spelen. In de 20e minuut een vrije trap voor TSC op het middenveld. Specialist bij uitstek Tyron Zschusschen plaatste de bal perfect in de doelmond en aanvoerder Miquel Dolion liet weer eens zien hoe je zo’n bal perfect binnen kopt , 1-0 voor TSC. Even later liep Wouter Kops terecht tegen het 1e geel op van vandaag na een wat te harde charge op zijn tegenstander. Samuel v/d Haspel kreeg een open kans maar zag zijn inzet via een verdediger tot hoekschop verwerkt worden. Even later leek de gelijkmaker er dan toch aan te komen . Een van richting veranderd schot leek binnen te gaan, maar gelukkig stond de zeer attent reagerende Robin van Beijnen op de juiste plaats om de bal voor de doellijn te keren. Pal voor rust had Bas Blokdijk de beste mogelijkheid om TSC een grote dienst te bewijzen. Maar zijn inzet vrij voor het doel ging naast waar heel TSC al aan het juichen was. Gelijk na de rust kwam Ivo Lokerse in het veld voor Jonathan Yuya en binnen enkele minuten produceerde Ivo een prachtige aanval die helaas niets opleverde over rechts. In de 7e minuut liep Timo Trentelman terecht tegen geel op voor onbesuisd inkomen. Niet heel erg ware het niet dat uit die vrije trap Groen Wit heel beheerst de 1-1 scoorde . Ik vroeg me af of de muur wel goed stond, en doelman Yannick Millenaar die verder een foutloze partij keepte, deze bal niet had moeten en kunnen hebben . Met nog een half uur te spelen was dus alles weer mogelijk .Bij TSC werd druk gewisseld, Jeroenn Martens kwam voor Timo Trentelman en Sofyan Asrih voor Samuel v/d Haspel. Trainer Ad van Seeters heeft gelukkig een heel brede selectie en kan dus telkens opnieuw weer prima spelers opstellen. Met nog zon 10 minuten te gaan kwam de mooiste goal tot stand. Uit een prachtige combinatie tussen Miquel Dolion en Sofyan Asrih waarbij de gehele Groen Wit verdediging aan flarden werd gespeeld was het opnieuw aanvoerder Miquel die scoorde en de 2-1 liet aan tekenen. Opvallend door hun goede spel maar nog niet vermeld in dit verslag Wouter van Steijn en Calvin Clemens die het achterin geweldig doen. Bas Blokdijk, de pechvogel ,die zelfs kort voor tijd TSC zelfs eenvoudig op een 3-1 winst had kunnen en moeten brengen had voor zijn inzet vandaag zondermeer een 8 verdiend. Wat gaat TSC mee maken als deze spits ook nog eens echt gaat scoren ? Doordat Groen Wit verloor , Beek Vooruit gelijk speelde , TSC en Oosterhout wonnen lijkt het steeds meer een strijd te gaan worden tussen 2 Oosterhoutse clubs. Nog 5 wedstrijden te gaan en komend weekend uit naar Bavel moet TSC er weer vol tegen aan . Opstelling TSC vandaag : Yannick Millenaar, Wouter Kops, Timo Trentelman, Wouter van Steijn, Calvin Clemens, Jonathan Yuya, Miquel Dolion, Tyron Zschusschen, Bas Blokdijk, Samuel v/d Haspel, Robin van Beijnen, HJ