Compost afhaaldagen in maart en april 2017 compost Dit voorjaar (2017) is er we…

[ad_1]
Compost afhaaldagen in maart en april 2017

compost
Dit voorjaar (2017) is er weer een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, de volgende data geopend:

Vrijdag 31 maart van 08.00 – 16.00 uur.
Zaterdag 1 april van 08.00 – 14.00 uur
Vrijdag 7 april van 08.00 – 16.00 uur.
Zaterdag 8 april van 08.00 – 14.00 uur.
Voor de particuliere afnemers gelden onderstaande voorwaarden:
Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout.
Alleen voor het afhalen met auto/tractor + aanhanger, bestelauto of het zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken.
Voor het afhalen van meer dan 2 m3 tot maximaal 6 m3 dient u vooraf te bellen naar telefoonnummer 42 53 57 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 16.00 uur) om er zeker van te zijn dat er voldoende compost aanwezig is.
Bedrijven
Bedrijven dienen vooraf te bellen naar telefoonnummer 42 53 57 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 16.00 uur) indien zij gebruik van de compostactie willen maken. Voor partijen van meer dan 6 m3 welke bestemd zijn voor de land- en tuinbouw dient een geldig mestnummer te worden getoond en de postcode van de losplaats. U ontvangt hierna een wettelijke afleveringsbon voor de afgenomen hoeveelheid compost met daarop de stikstof- en fosfaatwaarden.
Voor het laden van compost in uw aanhanger kunt u gebruik maken van een aanwezige kraanwagen en/of laadschop. Voor het vullen van plastic zakken, emmers, cementkuipen en dergelijke dient u zelf een schop of riek mee te brengen.
Voor het –tegen betaling- laten bezorgen van 6 m3 (€ 36,50) of 12 m3 (€ 72,50) kunnen Oosterhoutse inwoners een afspraak maken door te bellen naar het meldpunt op telefoonnummer 14 0162.    
Let op! Als extra service voor de Oosterhoutse inwoners wordt er ook groenafval/snoeihout ingenomen. Vooral voor inwoners die een grote hoeveelheid snoeihout willen brengen is dit ideaal! De voorwaarde is wel dat het alleen schoon groenafval/snoeihout en/of wortelresten mogen zijn waar geen verontreiniging inzit zoals afrastering, stukken pergola en dergelijke en/of ook geen grote hoeveelheden grond.
Enkele praktische tips:
Hebt u last van een te zure grond (te lage pH), te droge grond of een harde bovengrond zoals in de buurten met leem- en kleigrond dan is groencompost het ideale middel om de grondstructuur te verbeteren. Samen met een giftmengmeststof (NPK 12-10-18) geeft dit een goede groei van uw planten en gazon.
Er wordt alleen schone groencompost verstrekt die gemaakt is van plantsoenafval ingezameld bij de milieustraat en eigen plantsoen onderhoudsdiensten. Deze is bemonsterd en geanalyseerd en voldoet als bodemverbeteraar in de siertuin, land- en tuinbouw en plantkwekerijen. Te verbruiken hoeveelheid is 100 – 200 liter per 10 m2. Voor geïnteresseerden is een analyserapport beschikbaar.
De verstrekte compost kan ook verwerkt worden in plantenbakken waarbij u de oude grond vermengd met 25% compost. Gebruik de compost nooit puur omdat dit slecht is voor de plantenwortels. Wat doormengen met scherp zand is ook mogelijk.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.