Oosterhout Vandaag van zaterdag 8 april Vanmiddag ontving Ad Evers weer een fli…

[ad_1]
Oosterhout Vandaag van zaterdag 8 april

Vanmiddag ontving Ad Evers weer een flink aantal gasten in de ORTS studio aan de Bredaseweg.
Eerste gasten waren de heren van 155 redt een bedrijf. De 155 organisatie helpt door heel Nederland MKB bedrijven een faillissement te voorkomen. 155 werkt hierbij nauw samen met gemeenten. Zo ook met de gemeente Oosterhout. In 2016 is door deze samenwerking voorkomen dat dertig kleine ondernemers failliet zijn gegaan. Het advies van Machiel Trommelen en Maurice Spoorenberg aan ondernemers die in het nauw dreigen te komen: “trek tijdig aan de bel, wacht niet tot het te laat is!”
Daarna schoven Femke Wieme en Bart van Nies aan tafel. Zij kwamen vertellen over het project “groen moet je doen!”. Een project over wijkgerichte duurzaamheid. Het gesprek leerde dat duurzame oplossingen in en om de woning niet altijd duur hoeven te zijn.Dat er vaak ook goedkope aanpassingen zijn die erg duurzaam zijn.
Laatste gast in het eerste uur Danielle Baaij van het project Down in Town. Danielle vertelde de laatste nieuwtjes rondom het evenement en de knalopener door De Jostiband! Ook vertelde Danielle dat de organisatie nog best wat hulp biedende handjes kunnen gebruiken. Voor meer info kun je op de facebookpagina terecht.
In het tweede uur waren Ad Caron en Vincent van Gils van Vereniging Belangen Oosteind te gast. Zij en met hen vele inwoners van Oosteind maken zich erg zorgen over de toenemende verkeersdruk op de Heistraat als het nieuwe gedeelte van industrieterrein Everdenberg niet beter ontsloten gaat worden.
Laatste gasten waren wethouder Mark Vissers, raadsgriffier Eric Kaarsemaker en ORTS bestuurssecretaris Peter de Hoogh. Gezamenlijk keken zij terug op de informatieve en interactieve avond van 5 april op het Stadhuis. Die avond stond de vraag centraal waar het heen moet met de lokale omroep. Het was een druk bezochte avond die in ieder geval veel energie heeft gegeven.
Presentatie was is handen van Ad Evers, Wim Wilthagen tekende voor de techniek en Borg Bakker zorgde voor de gasten.
De uitzending is terug te luisteren via https://orts.nl/radio-programma-gemist/


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.