Gemeente Oosterhout tekent overeenkomst met Zwaaikom CV

[ad_1]
Gemeente Oosterhout tekent overeenkomst met Zwaaikom CV
330 nieuwbouwwoningen op het Eiland

De gemeente Oosterhout en ontwikkelaar Zwaaikom CV tekenden op woensdag 12 april 2017 een samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van ongeveer 330 woningen op het Eiland in Oosterhout. De bouw van de woningen op het Eiland maakt deel uit van het project Zwaaikom. De verkoop van de woningen start waarschijnlijk eind 2018. Vermoedelijk zal de ontwikkelaar de eerste woningen medio 2019 gaan bouwen.

Dhr. Companje en dhr. van Arnhem van Zwaaikom CV en wethouder Marcel Willemsen van de gemeente Oosterhout ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst. Wethouder Willemsen is verheugd met de ontwikkelingen van project Zwaaikom: “na twintig jaar zijn er eindelijk concrete plannen voor het Eiland. De ondertekening van de overeenkomst is dan ook een grote mijlpaal. Met de bouw kunnen we ook tegemoet komen aan de belangstelling om op het Eiland te gaan wonen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we deze voortvarendheid voor het Zwaaikomgebied samen kunnen vasthouden”.

Koop- en huurwoningen Op het Eiland van het project Zwaaikom zal de ontwikkelaar zowel koopwoningen als huurwoningen bouwen. Deze bestaan uit grondgebonden woningen en appartementen in diverse prijsklassen. Een deel hiervan zijn sociale huurwoningen. De prijs van de koopwoningen varieert van net onder de € 200.000 tot circa € 450.000. De koopwoningen zijn beschikbaar voor iedereen die er wil wonen en die het kan betalen. De gemeente Oosterhout vindt het belangrijk dat tien procent van de woningen uit goedkope koop bestaat (tot € 200.000) en dat tien procent van de woningen uit sociale huur bestaat. Het is nog niet bekend hoe de woningen er uit gaan zien. Het stedenbouwkundig plan is gereed en de ontwikkelaar gaat straks in gesprek met architecten.

Openbaar groen gebied Voordat er mensen gaan wonen op het Eiland, zal de ontwikkelaar eerst de vuilstort aanpakken. De ontwikkelaar zal de vuilstort inpakken en inrichten als een groen gebied. Dit heeft als doel een veilig openbaar groen gebied te creëren dat voor toekomstige bewoners en bezoekers toegankelijk is. Ook zal er een brug geplaatst worden tussen de Korenbocht en de Koningsdijk. Op deze locatie lag vroeger ook een verbinding.

Bestemmingsplan De gemeente Oosterhout werkt momenteel aan een bestemmingsplan. Dit gebeurt in samenwerking met Zwaaikom CV en TopVorm Vastgoed BV. Ook betrekt de gemeente Oosterhout bewoners, organisaties, bedrijven en verenigingen bij de planvorming. Al jaren voert de gemeente Oosterhout met deze partijen gesprekken over het Zwaaikomgebied, zowel individueel als via informatiebijeenkomsten. Naar verwachting geeft de gemeente Oosterhout nog voor de zomer van 2017 het voorontwerp bestemmingsplan vrij voor inspraak. De gemeente Oosterhout zal dan informatiebijeenkomsten voor de betrokkenen organiseren. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is, start de verkoop van de woningen.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.