Watermarkt op de Gemeentewerf

Watermarkt op de Gemeentewerf

Zondag 21 mei staat Oosterhout in het teken van water. De gemeente Oosterhout organiseert dan samen met verschillende partijen een informatieve watermarkt, een rioolwandeling en allerlei leuke watergames voor de kids.

Watermarkt

Hoe kan ik water besparen? Wat kunnen we doen om het vele regenwater bij hevige buien op te vangen? Wat doet de gemeente hierin? En wat kan ik zelf doen, in en om het huis? Wat is infiltreren? Hoe ziet een rioolgemaal eruit? En hoe werkt het? Wat mag ik in het riool gooien en wat niet? En wat gebeurt er dan met de rioolpompen? U vindt al deze antwoorden op de Watermarkt.

Watergames

Voor de jeugd zijn er allerlei leuke (water)games te doen. Kruip in een waterbal, spuit eens met een echte brandweerspuit en leef je uit op het luchtkussen. Of waag een gokje bij het rad van fortuin en maak kans op leuke waterprijzen.

Rioolwandeling

Altijd al eens onder de grond willen kijken, in het riool? Doe dan mee met de rioolwandeling! Durft u deze ondergrondse uitdaging aan?! Dan zien we u zondag 21 mei!

Praktische informatie

Wanneer: Zondag 21 mei 2017
Tijdstip: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Gemeentewerf Oosterhout, Kanaalstraat 1
Toegang is gratis
Parkeren: Gemeentewerf Oosterhout, Kanaalstraat 1 (ter plaatse aangegeven)

Week van ons Water

De Week van ons Water is een samenwerking tussen allerlei partners. Waterschappen, gemeenten, provincies en waterbedrijven bijvoorbeeld. Dit jaar is het thema schoon water en gebruik van water in en om het huis. Overal in Nederland kunnen geïnteresseerden deelnemen aan allerlei activiteiten en meer te weten komen over water. Kijk voor meer informatie op www.weekvanonswaterinbrabant.nl


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.