Integrale aanpak kwetsbare jongeren 16-27 jaar

[ad_1]
Integrale aanpak kwetsbare jongeren 16-27 jaar

In Oosterhout ondervinden naar schatting driehonderd jongeren tussen de 16-27 jaar problemen op de leefgebieden leren, werken en leven. Hierbij valt te denken aan jongeren met een verstandelijke beperking, jongeren in de jeugdhulp, jongeren in de pleegzorg en jongeren zonder sociaal netwerk. Wanneer zij 18 worden, worden deze jongeren wettelijk geacht hun eigen hulpvraag te formuleren en de eigen problemen op te lossen. Het college vindt dit voor deze kwetsbare jongeren niet realistisch. Het college start daarom een tweejarig project dat kwetsbare jongeren (preventief) activeert en ondersteunt op de verschillende leefgebieden waarop zij problemen ervaren. Hiermee worden zij beter voorbereid op de overgang van 18- naar 18+ en een zelfstandig leven (naar vermogen) daarna. Het college heeft hiervoor de projectopdracht ‘Van 18- naar 18+: richting een zelfstandig leven voor jongvolwassenen in Oosterhout’ vastgesteld. Voor de inzet van een projectleider voor de periode van twee jaar (24 uur per week) stelt het college € 90.000,- beschikbaar.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.