Oosterhouter negeert stopteken politie

Oosterhouter negeert stopteken politie

Een 22-jarige Oosterhouter heeft afgelopen nacht met zijn auto een stopteken van de politie genegeerd. Er ontstond een achtervolging waarbij hij tegen een verkeersbord en een politieauto reed. Hij liet zijn auto onbeheerd in Made achter en ging er vandoor. Vanmorgen gaf hij tijdens verhoor zijn onverantwoorde rijgedrag toe, waarvan hij nu veel spijt heeft.

De Oosterhouter negeerde het stopteken van de politie omstreeks 03.20 uur op de Strijenstraat. Hij verhoogde zijn snelheid en raakte op de kruising van de Abdis van Thornstraat met de Ridderstraat een verkeersbord op een midden geleider. Daarbij kwam hij ook tegen een politieauto. Op de Hoofseweg reed hij met een snelheid van circa 140 km uur.

Onbeheerd
Het voertuig werd onbekeerd aan de Hoefkensstraat in Made aangetroffen en getakeld. De agenten gingen vervolgens op het adres van de eigenaar langs. Zijn vader vertelde, nadat hij telefonisch met zijn zoon had gesproken, dat de auto die de politie had achtervolgd gestolen was. Vanmorgen gaf hij tijdens verhoor toe dat er van diefstal helemaal geen sprake was en dat hij zelf achter het stuur had gezeten. Op de vraag waarom hij niet gestopt was, vertelde hij dat bang was voor het gezeur en de eventuele gevolgen. Hij had geen alcohol gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake het veroorzaken van gevaarlijk rijgedrag en het verlaten van een plaats ongeval.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.