Oosterhout Vandaag op Zaterdag

Vanmiddag sprak Peter de Hoogh met Wissam Almajzoub,
Een Syrisch vluchteling die sinds 2015 in Oosterhout woont en werkt bij Tesla Motors.
Samen met een flink aantal Syrische families organiseert Wissam een ‘bedankfeest voor Oosterhout’
De voormalige vluchtelingen willen de inwoners en instanties bedanken voor de manier waarop zij in Nederland en Oosterhout zijn verwelkomd en opgevangen.
Dit feest vindt plaats op zaterdag 29 april in activiteitencentrum de Bunthoef en begint om 17.00 uur.
Onder het genot van dans, eten en muziek is er volop gelegenheid om te ontmoeten en kennis te maken met typisch Syrische gerechten en dans. Het feest zal duren tot ongeveer 21.00 uur.

Bob Mook van het Oranjecomité kwam vertellen hoeveel leuks er in Oosterhout te beleven is op de dag dat onze Koning 50 jaar wordt, 27 april. Heel Oosterhout viert Koningsdag en werkelijk voor iedereen is er wel wat wils. Van Vrijmarkt tot Koningsnacht. Kijk voor het complete programma op http://www.oranje-comite.nl/koningsdag/

Laatste gasten van het eerste uur waren Bert-Jan de Ronde en Clemens Piena van voetbalvereniging Oosterhout. Samen met Peter keken beide heren terug op de verwoestende brand die de club op 1 oktober 2016 trof en welke horden de club heeft moeten nemen om morgen 23 april het officiële startschot tot herbouw van het sportcomplex te kunnen geven.Uiteraard werd er ook nog even vooruitgeblikt op de stadsderby tegen TSC die ook zondag op het programma staat. Het is spannend in de top van de ranglijst en daarom is deze wedstrijd extra van belang.

In het tweede uur was wethouder Marian Witte te gast. Een half uur lang spraken de wethouder en presentator over de ontwikkelingsagenda WMO. Nu het beleid eindelijk stevig staat is er nu tijd voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Maatschappelijke Ondersteuning. Ontwikkelingen die moeten bijdragen aan het langer zelfstandig kunnen blijven wonen van diverse doelgroepen binnen de gemeente Oosterhout. De blik en ondersteuning moet meer gericht zijn op de hele mens en niet slechts op zijn probleem of beperking. Ook gaan er experimenten gestart worden waardoor mensen zonder indicatie toch deel kunnen nemen aan allerlei activiteiten die aangeboden worden als vorm van dagbesteding in de activiteitencentra. In de vergadering van mei spreekt de gemeenteraad zich uit over de ontwikkelingsagenda.

Laatste gasten van vandaag kwamen uit Oosterheide. Peter de Kock en Eugene Springer kwamen onder het genot van fijne muziek vertellen over allerlei leuke plannen die ontstaan ten zuiden van het Wilhelminakanaal. Zo vertelde Eugene over het succes van zijn ‘Eetkamer in de Bunthoef’ waarbij wekelijks haast 60 buurtbewoners bij elkaar komen om te genieten van een lekker bord eten en een goed gesprek. Peter de Kock vertelde vol trots over het eindelijk versieren van dat lelijke groene Enexis hok en het bijenlint dat vanochtend weer is ingezaaid. Ook waren de heren erg enthousiast over de Eetkamer spin off, Food en Roots op 19 mei in de Bunthoef. De wekelijkse Eetkamer verhuist voor een keertje naar de vrijdag. Mensen die komen eten wordt gevraagd hun favoriete muziekstuk en het verhaal daar achter te delen met alle andere gasten. Leo de Jager was ook uitgenodigd voor dit item maar kampte met acute gezondheidsproblemen en moest afhaken. Als troost werd zijn lievelings- sing en songwriter gedraaid.

Gasten werden deze zaterdag opgevangen en verzorgd door Borg Bakker. Wim Wilthagen deed de techniek en Peter de Hoogh de presentatie. Wilt u de uitzending van vandaag terugluisteren, dan kan dat via de website van de ORTS.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.