Week van ons Water: Wethouder Witte leest voor uit Natte Voeten

Week van ons Water: Wethouder Witte leest voor uit Natte Voeten

Deze week is het de Week van ons Water. Verschillende gemeenten in Brabant organiseren allerlei activiteiten rondom het thema water(kwaliteit) in en om het huis. Ook Oosterhout doet mee.

Om ook bij de allerkleinsten aandacht te vragen voor het thema water, las wethouder Witte deze week voor uit het boek ‘Natte Voeten’ bij drie kleuterklassen in Oosterhout: de Achthoek, de Sint Jan en de Marcoen.

Natte Voeten
In ‘Natte Voeten’ leren kinderen dat ze met iets kleins grote dingen kunnen bereiken: Muis en Duif wonen in de stad. Als ze na een flinke regenbui buiten willen spelen, is het overal nog nat. Ze besluiten op bezoek te gaan bij hun vrienden in het bos. ‘Komen jullie ook een keer bij ons op bezoek?’ vraagt Muis na afloop. De vriendjes in het bos hebben daar eigenlijk niet zo’n zin in. In het bos is de grond lekker droog en in de stad liggen overal plassen. Daar krijgen ze natte voeten van! Gelukkig weet Uil een oplossing. De vriendjes halen in de tuin een stoeptegel weg en stoppen daar zaadjes in de grond. Zo maken ze de stad weer een beetje groener.

Zaadjes
Na afloop kregen alle kinderen een zakje met zaadjes mee naar huis, om thuis te planten. Zodat onze stad nog een beetje groener wordt. Ook alle andere scholen in Oosterhout ontvangen deze week zakjes zaad om uit te delen aan de kinderen op school.
Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.