Nieuwe toegangspoort De Boswachterij in Dorst op feestelijke wijze geopend

Nieuwe toegangspoort De Boswachterij in Dorst op feestelijke wijze geopend
Wethouder Marcel Willemsen verricht officiële handeling

De nieuwe toegangspoort van De Boswachterij in Dorst is gisteren op feestelijke wijze geopend. De poort vormt dé entree van deze nieuwe bijzondere wijk. De architectuur van de woningen, de kwaliteit van het openbaar gebied en de overweldigende natuur van het aangrenzende bosgebied maakt van De Boswachterij een unieke woonwijk.
Naast alle bewoners en toekomstige bewoners van De Boswachterij waren ook alle partijen die hebben meegewerkt aan de succesvolle realisatie van de wijk aanwezig zoals de aannemer, de gemeente, de makelaar en de architect.
Na een welkomstwoord van ‘Ko de Boswachter’ verrichtte wethouder Marcel Willemsen samen met Carl Smeets, directeur van BPD Ontwikkeling Regio Zuid, de officiële handeling bij de toegangspoort.
“De woningen in De Boswachterij hebben allemaal een landelijke nostalgische architectuur met veel oog voor detail. De grote diversiteit aan woningtypes en prijsklassen zorgt ervoor dat je je wooncarrière kunt doorlopen in deze wijk. Van klein naar groot, óf andersom. Als je wilt hoef je hier nooit meer weg.” aldus Carl Smeets.
Na de toespraken van Carl Smeets en Marcel Willemsen hebben beiden samen met alle aanwezige kinderen de toegangspoort geopend. Hierna konden alle aanwezigen volop genieten van het mooie weer en de uitgebreide borrel met heerlijke hapjes uit diverse foodtrucks bij het ven midden in de wijk.

De realisatie van De Boswachterij
In februari 2015 is gestart met de verkoop van de woningen. Na een succesvolle verkoop is in september 2015 opdracht gegeven aan bouwbedrijf Van Grunsven voor de bouw van de eerste fase van 67 woningen. Op 6 oktober 2016 hebben de eerste bewoners de sleutel gekregen en inmiddels zijn er al 52 woningen opgeleverd. Voor de bouwvak zijn dat er zelfs al 70! Op een enkele kavel na is in 2017 het gehele project opgeleverd.

Over De Boswachterij
Recht tegenover het prachtige natuurgebied De Boswachterij in Dorst, verrijst de gelijknamige nieuwe buurt. De woningen in De Boswachterij variëren in grootte, prijs en kaveloppervlak, maar hebben allemaal een landelijke nostalgische architectuur met veel oog voor detail. Geen rechte straten, maar een organisch gevormd landschap met zandruggen, een waterpartij en veel, héél veel groen. Het bos stroomt als het ware de buurt in, waarbij de ruime opzet en grote kavels zorgen voor rust en ruimte.
Kijk voor meer informatie op www.deboswachterij.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.