Update Onrust D66 fractie op dinsdagavond ontving Oosterhout Vandaag een persbe…

[ad_1]
Update Onrust D66 fractie

op dinsdagavond ontving Oosterhout Vandaag een persbericht van D66 waarin werd medegedeeld dat huidig fractievoorzitter Marleen Hemmer per ommegaande zal terugtreden als fractievoorzitter.
Na publicatie van dat bericht ontving Oosterhout Vandaag bericht dat Hemmer niet gekend bleek in de inhoud van het persbericht.

De redactie heeft toen besloten het geplaatste persbericht te verwijderen en uit te zoeken wat er nu precies speelde binnen de drie mans fractie van D66,
Er is contact geweest met onder andere interim voorzitter Jannie van der Wal en raadslid Geeta Nanda-Magnon

De tijdelijke afdelingsvoorzitter verklaarde het volgende:
‘Het betreft hier een actie van twee individuele raadsleden. Zij zijn voorbijgegaan aan het bestuur en de leden met het afzetten van Hemmer als fractievoorzitter. Ook gaan raadsleden Nanda-Magnon en Hooijmaijers hiermee voorbij aan de afgesproken procedure om te komen tot een lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Het bestuur keurt de actie van de twee D66 raadsleden dan ook af’.
verder geeft van der Wal aan dat het kiezen van een fractievoorzitter aan de fractie is, maar dat daarover heldere afspraken waren gemaakt binnen de fractie.

Geeta Nanda- Magnon gaf aan behoorlijke samenwerkingsproblemen te ervaren met de huidige fractievoorzitter. Dit gold ook voor haar collega Hooijmaijers.
Uit zorg voor de fractie en D66 Oosterhout is daarom door de de twee raadsleden besloten dat de fractie de regie weer moet pakken.
Dat heeft vanavond tijdens het fractieoverleg geresulteerd in de mededeling aan Hemmer dat zij niet langer de fractievoorzitter kan zijn van de D66 fractie.
Nanda en Hooijmaijers stellen dat D66 de afgesproken transparantie richting procedure lijsttrekkersverkiezing niet nakomt.
Vandaar dat ze komende vrijdag 2 juni in gesprek met de D66 leden willen.Dit gebeurt tijdens een besloten ledenbijeenkomst. de bijeenkomst vindt plaats in activiteitencentrum de Slotjes en begint om 20.00 uur.
Nanda-Magnon geeft toe de de tekst van het verspreidde persbericht aanleiding heeft kunnen geven voor verwarring.

Marleen Hemmer was vanavond nog niet niet beschikbaar voor een uitgebreide reactie op de situatie.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.