Vv SCO promoveert naar de Tweede Klasse en is op zoek naar trainer “Van net ni…

[ad_1]
Vv SCO promoveert naar de Tweede Klasse en is op zoek naar trainer

“Van net niet, naar net wel”

Met deze woorden begon scheidend trainer Freddy Kruijs van vv SCO aan het seizoen 16/17. Na de mislukte nacompetities in de seizoenen 10/11, 11/12, 13/14 en 14/15 moest het deze voetbaljaargang eindelijk gebeuren. Met het laatste fluitsignaal op Sportpark Hulsdonk in Roosendaal kwam een eind aan de reeks mislukte exercities. Na twaalf jaar afwezigheid keert vv SCO terug in de Tweede Klasse.

De Oosterhoutse ploeg reisde met een 2-0 voorsprong af naar Roosendaal. Ondanks dat Roosendaal optisch sterker lijkt komt de voorsprong eigenlijk geen moment in gevaar. Zelfs niet op het moment dat Roosendaal 10 minuten na rust op voorsprong komt door een doelpunt van Nick Krijnen uit een scrimmage voor de goal van SCO. En als Kevin van Gool 20 minuten voor tijd de gelijkmaker op het bord zet, is de wedstrijd beslist. Roosendaal degradeert en vv SCO mag volgend seizoen aantreden in de Tweede Klasse.

SCO sluit daarmee een ongekend succesvol seizoen af. De kleinste van de drie Oosterhoutse voetbalverenigingen zowel voor wat betreft het aantal leden alsmede financiële mogelijkheden, heeft twee zondagelftallen. De Zondag 2 pakte een maand geleden al het kampioenschap en twee weken geleden veroverde het elftal ook al de KNVB-beker. Daar kwam afgelopen maandag dan de promotie van de Zondag 1 bij. Twee enorme teamprestaties die grotendeels op het conto van de trainers te schrijven zijn en de focus die de spelers van Zondag 1 en 2 het hele seizoen hebben gehad.

Veel tijd om te genieten van het kampioenschap heeft het bestuur en de staf van SCO niet. Er moet de komende dagen hard gewerkt worden aan de opvolging van de trainer en het volmaken van de selecties 1 en 2 voor komend seizoen. Met nog anderhalve week te gaan tot de overschrijvingsdeadline voor spelers moeten alle zeilen worden bijgezet om alle posities bezet te krijgen. Een opgave waar de huidige trainers van Zondag 2, Stephan Baghus en Maikel Cohen, ondersteund door een technische commissie met onder andere Ton Cornelissen, Ron Paulissen, Paul Joosen en Rob Hendriks.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.