Vijf arrestaties na aantreffen vuurwapen en groot geldbedrag in vakantiehuis in …

[ad_1]
Vijf arrestaties na aantreffen vuurwapen en groot geldbedrag in vakantiehuis in Oosterhout

De politie heeft vrijdag 9 juni 2017 omstreeks 20.00 uur na een tip,in een vakantiehuis, een vuurwapen en een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen. Vier mannen en een vrouw zijn aangehouden.

De politie kreeg vrijdag aan het eind van de middag informatie dat personen die in een vakantiehuis op een park in Oosterhout verbleven, mogelijk in het bezit waren van een vuurwapen. Besloten werd om op grond van de Wet Wapens en Munitie een onderzoek in de woning in te stellen. Daarbij werd een pistool met een geluidsdemper aangetroffen. Ook lag er een aanzienlijk geldbedrag, vele duizenden euro’s, in het chalet. Dit geld is in beslag genomen, er wordt door de recherche onderzocht of er sprake is van witwassen. De volwassen personen die zich in het huisje bevonden of daar vandaan kwamen zijn aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Breda (36 en 43 jaar) een 34-jarige Dordrechtenaar, een 43-jarige man en een 25-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Witwassen
Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.