Volckaert ontvangt spaarcheque Supporter van Schoon Op 6 juli jl. heeft zorgor…

[ad_1]
Volckaert ontvangt spaarcheque Supporter van Schoon

Op 6 juli jl. heeft zorgorganisatie Volckaert de spaarcheque vanuit de pilot van Supporter van Schoon ontvangen. Wethouder Witte reikte deze uit. Bewoners hebben meegeholpen met de inzameling van flesjes en blikjes en lopen ook regelmatig rondjes om zwerfafval op te ruimen. Daarmee hebben zij € 500,- gespaard voor hun doel; een lunch met bewoners bij lunchroom De Huiskamer in Zuiderhout.

De gemeente Oosterhout is vorig jaar gestart met de pilot ‘flesjes en blikjes zijn goud waard’. Tijdens deze pilot zamelen verenigingen en scholen flesjes en blikjes in ruil voor een geldbedrag van een maximum van € 500,- per jaar. Dat bedrag mogen ze gebruiken voor de eigen vereniging of school. Buiten het inzamelen wordt er van de deelnemers verwacht dat zij zich inzetten in de strijd tegen zwerfafval. Meer weten over deze pilot? Kijk dan op www.supportervanschoon.nl/oosterhout of neem contact op met Michelle Stout via telefoonnummer 14 0162.

Achtergrond en informatie over pilot Schoon Belonen
De VNG, Afvalfonds verpakkingen en stichting Natuur en Milieu hebben een initiatief gestart om samen de strijd aan te gaan tegen zwerfafval in een pilot: ‘beloningssystemen blikjes en flesjes’. Er is een steeds grotere stroom van PET flesjes en blikjes. De pilot duurt 2 jaar en is nadrukkelijk bedoeld om effectief beloningssystemen voor flesjes, blikjes en eventuele andere verpakkingsmaterialen met ingang van 1-1-2018 landelijk dekkend in te kunnen voeren.

Het Afvalfonds stelt € 20 miljoen per jaar beschikbaar aan gemeenten om de extra aanpak van zwerfafval te bevorderen. Dat is omgerekend € 1,18 per inwoner voor 2017.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.