Advies samenwerkende overheden over 380 KV tracé onverkort overgenomen De same…

[ad_1]
Advies samenwerkende overheden over 380 KV tracé onverkort overgenomen

De samenwerkende overheden hebben verheugd gereageerd op het besluit van minister Kamp over de keuze van het Zuid-West hoogspanningstracé 380 KV dat tussen Rilland en Tilburg wordt aangelegd. De minister besloot het advies van de samenwerkende overheden onverkort over te nemen.

Het tracé is nodig om Nederland ook in de toekomst te blijven voorzien van de stroombehoefte. De samenwerkende overheden – 18 gemeenten en 2 provincies -overhandigden op 31 mei een meest gedragen tracé als advies aan minister Kamp. De minister maakte vandaag bekend dit advies over te nemen.
Bij de verdere uitvoering blijven de samenwerkende overheden ook nauw verbonden.

Ron Dujardin, bestuurlijk voorzitter samenwerkende overheden reageert: “Wij zijn zeer verheugd dat de minister ons breed gedragen plan en voorstel heeft overgenomen. Alle tijd en werk hebben hun vruchten afgeworpen. We zijn tevreden met het proces waarbij de minister ons de ruimte gaf om mee te denken. We gaan vol enthousiasme van start met het samen met EZ/TenneT uitwerken van het voorkeursalternatief. We beseffen ons dat de realisatie van de 380 Kv altijd ergens pijn doet. Ook hierbij laten we elkaar als samenwerkende overheden niet los en werken we samen aan de beste weg.”

Erik van Merrienboer, gedeputeerde Ruimte van de provincie Noord-Brabant vult aan:
Met het overnemen van het advies van de samenwerkende overheden, inclusief de aandachtspunten waar wij om hebben gevraagd, spreekt de minister zijn erkenning en waardering uit voor het complexe traject. Dit hebben wij in alle zorgvuldigheid doorlopen en daarin zijn alle lokale en provinciale belangen uitvoerig zijn gewogen.

In de geest van de nieuwe omgevingswet, was het onze ambitie om met 18 gemeenten en twee provincies samen te werken als waren we één gemeente, en daar zijn we in geslaagd. Dat is mede te danken aan de zeer goede samenwerking die wij de afgelopen periode hebben ervaren met het departement en Tennet.

Alle informatie over deze hoogspanningsverbinding vind je op: http://www.zuid-west380kv.nl/rilland-tilburg

Reactie van de Oosterhoutse wethouder Marcel Willemsen: ‘Ik ben blij met dit resultaat. Voor Oosterhout en de regio is dit het beste resultaat. In de gemeenten Geertruidenberg, Breda en Moerdijk ontstaat er een verbetering van de huidige situatie. We hebben hier met alle gemeenten, bewonersgroepen, natuurorganisaties en andere belanghebbenden in de regio drie jaar keihard aan gewerkt. En dat blijven we doen met oog voor alle gemeenten, zodat de beste oplossing voor de regio en Oosterhout tot stand kan komen.’


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.