Hennepproductielijn opgerold in Oosterhout Bij een inval in een berging van een…

[ad_1]
Hennepproductielijn opgerold in Oosterhout

Bij een inval in een berging van een woning aan de Fagelstraat werd een productiestraat voor de verwerking en verkoop van hennep aangetroffen. Twee mannen werden aangehouden.

Hennep
De wijkagent wist het al langer, in de Fagelstraat is iets met hennep. Verschillende signalen vanuit de buurt hadden hem al bereikt. Brommertjes op vreemde tijdstippen en regelmatig ‘dikke bakken’ in de straat. Er werd besloten om een onderzoek te starten. Na informatie verzameld te hebben ging woensdagavond 12 juli 2017 een integraal team op pad. Veel moeite kostte het niet om de hennep te vinden want het stonk er verschrikkelijk. In de berging van een woning werd een productiestraat aangetroffen bestaande uit ruim drie kilo drugs, verschillende maten sealbags en gripzakjes, weegschalen en een vacuümmachine.

De eigenaar van het pand, een 26-jarige Oosterhouter en degene met de sleutel van de berging, een 25-jarige Oosterhouter, werden aangehouden. De inboedel van de berging is in beslag genomen en de verdachten zijn naar het bureau gebracht.

Help mee hennep te bestrijden!
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een soortgelijke productielijn in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
– Aanwezigheid van hennepgeur;
– Aanloop en activiteiten van mensen op rare tijdstippen
– Onverwachte en onbekende ‘dikke bakken’ in de straat

Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Plantages en deze productielijnen veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:
– via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
– via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
– anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.