Arrestatie voor ‘huiselijk geweld’ Een 32-jarige Oosterhouter is zondag 16 juli…

[ad_1]
Arrestatie voor ‘huiselijk geweld’

Een 32-jarige Oosterhouter is zondag 16 juli 2017 omstreeks 19.00 uur in de wijk Oosterheide door de politie aangehouden ter zake ‘huiselijk geweld’. Hij zou zijn 28-jarige vriendin mishandeld en bedreigd hebben.

Het slachtoffer deed aangifte. Ze vertelde dat ze zondagavond wat kleding en haar autosleutel uit zijn woning wilde halen. Haar vriend vroeg op agressieve toon waarom ze al weer wegging. Ze stapte in haar auto en voelde direct dat hij haar met zijn linkerarm hard om haar nek pakte en met kracht haar luchtwegen dichtkneep. Hij schreeuwde daarbij dat hij haar kapot zou maken. Hij pakte de sleutel uit het contactslot en liep terug in de richting van zijn woning. Het slachtoffer eiste haar autosleutel terug. Hij pakte haar opnieuw bij haar nek vast en trok haar T-shirt kapot. Ze kwam ten val en wist uiteindelijk een tuin in te vluchten. Agenten hebben de verdachte aangehouden. Hij is vastgezet

Stop huiselijk geweld!
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (‘stalking’). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen. Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.