Kentering in leegstand Centrum Oosterhout? Minder leegstaande winkelpanden en m…

[ad_1]
Kentering in leegstand Centrum Oosterhout?

Minder leegstaande winkelpanden en meer bezoekers in het centrum van Oosterhout. En die bezoekers blijven iets langer in het centrum dan voorheen.

Die cijfers maakte stadsmanager van Oosterhout, Stefan van Aarle, bekend. Van Aarle spreekt zelfs over een keerpunt: ‘Op het dieptepunt was er sprake van een leegstand van 16,5 procent. Maar de markt trekt weer aan. De leegstand is gedaald tot 14 procent’, aldus een verheugde van Aarle.

Ook blijven bezoekers iets langer in het Oosterhoutse centrum. ‘De gemiddelde verblijfsduur is van 30 naar 35 minuten gegaan’, vertelt van Aarle.
Een jaar geleden is gestart met een korte termijnprogramma en er is een visie op de binnenstad ontwikkeld. de ontwikkelingen noemt de stadsmanager ‘duwtjes in de rug’. Voordat de effecten van de visie op de binnenstad zichtbaar en alle andere maatregelen worden duurt even, aldus van Aarle.
‘Maar de sfeer in het centrum wordt beter, ook onder de ondernemers’.

Het centrum van Oosterhout moet zich onderscheiden van andere steden. Daar wordt op gestuurd via het beleid van de stuurgroep ‘Bruisende Binnenstad’. Tevens is er een bedrag van 2 ton beschikbaar voor kleine projecten in de binnenstad die de aantrekkelijkheid van het stadscentrum kunnen versterken.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.