Witteveen Mode failliet. Winkels open economie De winkelketen Witteveen Mode i…

[ad_1]
Witteveen Mode failliet. Winkels open

economie

De winkelketen Witteveen Mode is afgelopen dinsdag 25 juli door de rechtbank Utrecht failliet verklaard. De keten die 98 winkels omvat heeft ook een vestiging in Oosterhout.
Curator Rinke Dulack, die het faillissement afhandelt, heeft besloten de winkels tot nader orde open te houden. De webwinkel is wel gesloten.
Het faillissement is aangevraagd door de belastingdienst omdat het bedrijf de afgesproken betalingsregeling niet na kwam.
In totaal werken zo’n 400 medewerkers bij Witteveen Mode.

Witteveen presteerde al jaren moeizaam. In 2015, het laatste jaar waarover het bedrijf resultaten publiceerde, leed het bedrijf een verlies van ruim 8 ton. In juni 2016 leek er wat ruimte te komen voor het modebedrijf doordat er een regeling getroffen kon worden met de huisbankier. In ruil voor het kwijtschelden van een deel van de schuld zou ABN-Amro mede-eigenaar van het voormalige familiebedrijf worden. Terwijl de administratieve afhandeling van deze regeling nog niet was afgerond was het de belastingdienst die het faillissement van Witteveen aanvroeg. Afgelopen dinsdag honoreerde de Rechtbank van Utrecht de faillissementsaanvraag.

de curator heeft besloten de winkels open te houden. ‘Dat is aantrekkelijker voor mogelijke overnamekandidaten’. Wat de consequenties zijn voor de medewerkers van de modeketen is nog onduidelijk.

Voor personeel en klanten komt het failliet onverwachts. In Drachten (Friesland) werd vorige week nog een nieuwe vestiging geopend en werden onlangs een aantal winkels van Witteveen opgefrist.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.