Eier Crisis: Eet u er een eitje minder om? Er is in Nederland een eiercrisis! E…

[ad_1]
Eier Crisis: Eet u er een eitje minder om?

Er is in Nederland een eiercrisis! Eieren blijken besmet met een schoonmaakmiddel waarin fipronil zit, een middel om luizen te doden.

Een topman van de nieuwe Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) liet de Nederlandse consument toch maar even tot komende zondag te wachten met het eten van een eitje.

Een inwoner van Breda had dat advies graag wat eerder gehad. Hij deed namelijk aan een eierdieet om de nodige kilo’s af te vallen. De man, die overigens nog in blakende gezondheid verkeert, had zeker zo’n dertig besmette eieren genuttigd.

De voorzitter van de vakgroep pluimveehouderij van LTO Nederland voelde de stoom uit zijn oren komen toen hij bij Nieuwsuur NVWA Chef Freek van Zoeren hoorde adviseren tot komende zondag toch maar geen eitje te eten. ‘We weten welke eieren onveilig zijn. We weten niet welke eieren veilig zijn’, aldus van Zoeren.
‘Het is verschrikkelijk en totaal onnodig’, aldus de verontwaardigde Pluimveehouder voorman. ‘Hiermee wordt totaal onnodig onrust veroorzaakt bij de consument’, verklaart Eric Hubers zijn verontwaardiging. ‘Besmette eieren zijn al een week geblokkeerd en kunnen dus niet in de winkel terecht komen. Eieren die in de winkel liggen zijn veilig’.

En u? Eet u er een eitje minder om? Of maakt u hier geen zorgen om en is er sprake van een storm in een glas water? Laat het ons weten!


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.