Watertemperatuur doelgroepenbad De Warande verhoogd naar 31 graden Vanaf 4 sept…

[ad_1]
Watertemperatuur doelgroepenbad De Warande verhoogd naar 31 graden

Vanaf 4 september

De temperatuur van het zogeheten doelgroepenbad in Recreatieoord De Warande gaat vanaf 4 september 2017 met een graad omhoog van 30 naar 31 graden. Het college van b. en w. heeft hierover eind april een besluit genomen. Na het afsluiten van het zomerseizoen zullen veel inwoners en bezoekers van Oosterhout gebruik kunnen maken van het extra verwarmde doelgroepenbad. Dat is goed nieuws voor reumapatiënten en mensen met chronische aandoeningen die baat hebben bij een warm bad.

Het Gehandicaptenplatform Oosterhout (GPO) zet zich al enkele jaren voor een temperatuur van 32 graden, dat is medisch gezien het beste voor mensen die thermisch uit balans zijn, zoals bijvoorbeeld bij reumapatiënten het geval is. Maar ook voor mensen met andere ziektebeelden, ouderen, baby’s of peuters is een hogere watertemperatuur gewenst.

Het verhogen van de watertemperatuur past bij de missie van het college van b. en w. om Recreatieoord De Warande meer maatschappelijk te benutten en echt voor alle inwoners en bezoekers van Oosterhout aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Wanneer de ervaringen met 31 graden positief zijn, zullen gemeente, sportbedrijf en GPO onderzoeken of er nog steeds behoefte bestaat aan een verhoging van de watertemperatuur naar 32 graden.

Tot die tijd is iedereen van harte welkom om het verschil in temperatuur zelf te komen ervaren.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.