Breda’s Mannenkoor op 3 september in de Schelp te Oosterhout Op zondag 3 septe…

[ad_1]
Breda’s Mannenkoor op 3 september in de Schelp te Oosterhout

Op zondag 3 september tussen 15.00 en 17.00 uur kunt u in Stadstuin de Schelp komen genieten van het indrukwekkende Breda’s Mannenkoor.

De vereniging is van oorsprong opgericht in 1865, en staat sinds 2008 onder leiding van dirigent Hans de Wit. Koninklijke Zangvereniging Breda’s Mannenkoor is van oudsher een zelfbewust, klassiek, onafhankelijk mannenkoor, dat zich wil onderscheiden door kwaliteit, niveau en repertoire. Als het koor een concert geeft, gebeurt er iets. Zo’n 100 man sterk onder het orgel of achter een orkest, het is op zich al een imposant schouwspel. Eén oogopslag van de dirigent, een intro van het orkest en dan gaat ’t los! Een uitvoering van het koor laat geen mens onberoerd. De vele gasten die zij al 150 jaar in kerkgebouw of theaterzaal ontvangen zijn telkens weer onder de indruk van de kwaliteit van één van Nederlands beste en oudste mannenkoren.
Kernwaarden van het Breda’s Mannenkoor zijn: eigen identiteit en uitdagend voor publiek en zangers. Zij kiezen daarom niet alleen voor eenvoudige, gemakkelijk in het gehoor liggende werken, maar streven door middel van een uitgekiende repertoirekeuze naar het hoogst haalbare mannenkoorniveau.

Tot en met 24 september is de tuin nog iedere vrijdag, zaterdag en zondag vrij toegankelijk tussen 10.00 en 17.00 uur om de unieke kunsttentoonstelling met meer dan 50 beeldhouwwerken uit atelier Norbert Veeger uit Rijsbergen te bewonderen.
U vindt Stadstuin de Schelp aan de parkeerplaats aan de Vijzel achter de St. Janstraat in het centrum van Oosterhout.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.