JONGERENKOOR YRDV GEEFT CONCERT IN OLV ABDIJ IN OOSTERHOUT Op zondag 1 oktober …

[ad_1]
JONGERENKOOR YRDV GEEFT CONCERT IN OLV ABDIJ IN OOSTERHOUT

Op zondag 1 oktober klinkt er klassieke muziek in de Onze Lieve Vrouwe Abdij in Oosterhout. Jongerenkoor YRDV uit Raamsdonksveer geeft tijdens de kunstbiënnale een concert. Het concert begint om 15:00u en de entree is gratis (wel wordt er een vrije gave gevraagd). Reserveren kan via www.heiligedriehoektickets.nl

CONCERT
Op zondag 1 oktober om 15.00 uur, zal Jongerenkoor YRDV een concert geven in de Onze Lieve Vrouwe Abdij. Het koor staat onder leiding van dirigent en tevens organist Jan Willems. Jan Willems zal dan ook een aantal solowerken op het bijzondere Cavaille-Col Mutin-orgel spelen. Ook sopraan Ilse van Wuijckhuijse zal werken speciaal voor orgel en zang laten klinken, zoals het hedendaagse Ave Maria van Hans Leenders, organist en dirigent in de OLV Sterre der Zee in Maastricht. Vanwege de oktobermaand zal het koor meerdere werken in het thema ‘Maria’ zingen, zoals het prachtige Magnificat van H. Andriessen en Mother of God van J. Tavener. Verder staan er oude en nieuwe koorwerken op het programma van o.a. Palestrina, Gjeilo, Stopford en Pärt. De opbrengst van het concert (na aftrek van kosten) gaat naar het jongerenkoor die aan het sparen is voor een koorreis in 2018.

KLOOSTERWEEKEND
Tijdens de kunstbiënnale in de Heilige Driehoek in Oosterhout wordt er ieder weekend één van de kloosters in het zonnetje gezet. In het weekend van 30 september en 1 oktober is dat de Onze Lieve Vrouwe Abdij. Diverse activiteiten worden in dat weekend georganiseerd. Zo is er een rondleiding door de Biënnale waar je alles komt te weten kunst in de Heilige Driehoek.

CONCERTINFORMATIE
Datum: Zondag 1 oktober
Tijdstip: 15:00u
Entree: gratis (vrije gave)
Reserveren: Ja, via www.heiligedriehoektickets.nl
Locatie: Onze Lieve Vrouwe Abdij, Zandheuvel 90 te Oosterhout


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.