9 tot en met 15 oktober Week van de veiligheid De Week van de Veiligheid is dit…

[ad_1]
9 tot en met 15 oktober Week van de veiligheid

De Week van de Veiligheid is dit jaar van maandag 9 tot en met zondag 15 oktober 2017. In deze week organiseren gemeentes, politie, brandweer en buurtpreventieteams verschillende landelijke en lokale acties waarin aandacht gevraagd wordt voor (on)veiligheid. In Oosterhout voeren de buurtpreventieteams samen met de wijkagenten en gemeentelijke handhavers onder andere de “voetjesacties” uit. Hiermee proberen zij bewoners alerter te maken op de risico’s van openstaande ramen en deuren. Dit maakt het inbrekers makkelijk om de woning binnen te komen. De desbetreffende bewoners worden dan aangesproken of vinden een kartonnen ‘voetje’. Ook is er extra aandacht voor verkeersveiligheid in de wijk met bij met name overschrijden van snelheidslimieten en inbraakpreventie.

Tent op de Markt
Op 14 oktober a.s. staan brandweer, politie en gemeente met een ‘tent in de wijk’ op de zaterdagmarkt op de Markt van 13.00 tot 16.00. Hier kunt u terecht voor informatie over brandpreventie en de Home Safety Checks, inbraakpreventie en informatie over senioren en veiligheid.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.