“SP Oosterhout gaat lokaal SP Oosterhout heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen…

[ad_1]
“SP Oosterhout gaat lokaal

SP Oosterhout heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 vier zetels behaald. Die omvang maakte deelname aan een Oosterhoutse coalitie mogelijk. Na de coalitie-onderhandelingen hebben we het concept coalitieakkoord ter besluitvorming voorgelegd aan onze leden. Met grote meerderheid hebben zij destijds ingestemd met coalitiedeelname.

De koers die de landelijke partij heeft ingezet betekent concreet dat SP stemmers in sommige gemeentes bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet langer de kans krijgen om zich uit te spreken over het beleid van de afgelopen vier jaar. Die situatie doet zich helaas ook in Oosterhout voor.

Zowel fractie als bestuur van SP Oosterhout zijn van mening dat de SP stemmers die kans wel horen te krijgen en hebben dan ook besloten om zelfstandig verder te gaan als lokale partij.
De wijze waarop deze lokale partij wordt vormgegeven zal in een later stadium bekend worden gemaakt.

Het heeft bovendien de voorkeur van bestuur en fractie om deze bestuursperiode goed af te ronden. Dat betekent dat we het coalitieakkoord en de daarin gemaakte afspraken naar beste eer en geweten zullen blijven nakomen en de belangen van lokale SP stemmers zullen blijven behartigen, maar dan wel “in een ander jasje”.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.