Ontwerp vernieuwbouw Mgr. Frencken College bekend Het ontwerp voor de vernieuwb…

[ad_1]
Ontwerp vernieuwbouw Mgr. Frencken College bekend

Het ontwerp voor de vernieuwbouw van het Mgr. Frencken College is bekend. Het college heeft de opdracht voor ontwerp en bouw voorlopig gegund aan Van Wijnen Rosmalen B.V.. Een schoolgebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd en waar generaties leerlingen gebruik van zullen maken, komt hiermee een stap dichterbij. De docenten, overige medewerkers en de raad hebben vandaag kennisgenomen van de plannen. De raad besluit op 24 oktober over het beschikbaar stellen van een aanvullend krediet. Daarna zal de definitieve gunning plaatsvinden en zullen de leerlingen worden geïnformeerd. Volgens de huidige planning zal de vernieuwbouw in de zomer van 2019 zijn gerealiseerd.

Het ontwerp weet op mooie wijze de te behouden delen te integreren in een volledig nieuwe vorm. Een vorm die duurzaamheid, functionaliteit en uitstraling, zonder concessies, heeft samengebracht. Het gebouw biedt ruimte aan eigentijds onderwijs: ruime lokalen, een groot auditorium en veel studieplekken om zelfstandig en in kleine groepen te studeren en samen te werken. De buitenruimte gaat vloeiend over in het aanliggende Lukwelpark. Kortom, een nieuw herkenningspunt in het Oosterhoutse landschap.  

Prijs- en marktontwikkeling
De raad stelde eerder ruim 13 miljoen euro beschikbaar voor ontwerp en bouw, waarvan het Mgr. Frencken College 1 miljoen euro zal bijdragen. Tijdens de aanbesteding bleek dat het project door de gewijzigde prijs- en marktontwikkelingen niet meer voor dit bedrag te realiseren is en dat dit in de komende jaren ook niet zal veranderen. Tijdens de aanbesteding heeft het college besloten de vaste prijs voor de uitvoering van het project los te laten en de raad na aanbesteding te verzoeken een aanvullend krediet beschikbaar te stellen. Uiteindelijk vraagt het winnende ontwerp een additionele 4 miljoen euro. Daarin is ook de realisatie van een voor wedstrijden geschikte sportzaal opgenomen. Dit maakt breder gebruik van het gebouw mogelijk.  

Proces aanbesteding
Op basis van een programma van eisen konden partijen meedoen aan de aanbesteding. Vijf partijen zijn gestart met de uitwerking van een ontwerp en de kosten. Twee partijen hebben zich in de loop van deze fase teruggetrokken uit de aanbesteding. De overgebleven partijen hebben hun plannen gepresenteerd, waarna deze zijn beoordeeld op diverse kwaliteitscriteria en het zwaarwegende element ‘prijs’. Het winnende ontwerp van Van Wijnen was zowel op kwaliteit als op prijs de beste aanbieding. De raad besluit op 24 oktober over het beschikbaar stellen van het aanvullend krediet voor de vernieuwbouw. Daarna zal definitieve gunning plaatsvinden en worden ook de leerlingen van het Mgr. Frencken geïnformeerd over de plannen.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.