SP en D66 roepen leden op tot actie! Dat doen deze lokale politieke partijen ie…

[ad_1]
SP en D66 roepen leden op tot actie!

Dat doen deze lokale politieke partijen ieder om eigen redenen.
De SP Oosterhout moet zich voor haar communicatie bedienen van Social Media als Facebook en Twitter om hun leden te bereiken. Reden hiervan is dat de landelijke partij de lokale webmaster de toegang tot de website heeft ontzegd.
Waarschijnlijk is deze maatregel door het SP partijbureau genomen nadat fractie en bestuur van de SP Oosterhout kenbaar hadden gemaakt als lokale partij de gemeenteraadsverkiezing van 2018 in te zullen gaan en zich dus los te weken van de Socialistische Partij.
Wethouder Mark Vissers riep de SP op ‘een beetje volwassen te doen’ en hun webmaster zijn inlog terug te geven zodat een algemene ledenvergadering gewoon via de site aangekondigd kan worden. Hieraan is door de landelijke partij geen gehoor gegeven. Op de pagina, die normaal gesproken gevuld is met Oosterhouts politiek nieuws, staat een verklaring te lezen van het landelijk partijbestuur:
‘Het afdelingsbestuur en de fractie van de SP Oosterhout hebben de eerste week van oktober bekend gemaakt dat ze stoppen als SP’ers en verder gaan met een nieuwe lokale partij. Daarmee vervalt hun betrokkenheid bij de SP. Het partijbestuur betreurt deze eenzijdige stap. De SP zal op korte termijn contact opnemen met onze leden in Oosterhout. Onze inzet is daarbij een actieve SP in Oosterhout.
Alle leden die zich daarvoor in willen zetten nodigen we van harte uit om met ons aan de slag te gaan’.
Fractie en bestuur roepen diezelfde leden op op 26 oktober naar een algemene ledenvergadering te komen zodat bestuur en fractie de keus voor verzelfstandiging kan toelichten. de toon bij de lokale fractie en het bestuur is opvallend strijdvaardig:
‘Beste allemaal,
We laten ons natuurlijk niet tegenhouden door de landelijke SP als het gaat om het afleggen van verantwoording over de keuze van fractie en bestuur van de afdeling.
Daarom is er op 26 oktober a.s. een bijeenkomst voor SP leden waarbij we toelichting zullen geven over het besluit ons af te splitsen. Nadere informatie volgt spoedig’.
Onduidelijk is of de Oosterhoutse SP leden de keuze van het lokale bestuur steunt.

Vorige maand is hij geïnstalleerd als raadslid voor D66 en op de dag dat het regeerakkoord van Rutte III is gepresenteerd roept Mark van Barschot D66 leden op het landelijk bestuur te bewegen tot het instellen van een congres waarin leden zich kunnen uitspreken over het voorgelegde akkoord. Voor deze actie wordt een oude D66 slogan van stal gehaald; het redelijke alternatief.
Het landelijk bestuur blijft vooralsnog bij haar besluit de leden zich niet uit laten spreken over het regeerakkoord die de basis gaat vormen van de regering waar D66 aan deelneemt.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.