Proef: Laat je sporen achter in Oosterhout De gemeente Oosterhout gaat in oktob…

[ad_1]
Proef: Laat je sporen achter in Oosterhout

De gemeente Oosterhout gaat in oktober 2017 meedoen aan een proef om de verkeersstromen in de stad en de kerkdorpen onderzoeken door middel van smartphones. Deze proef loopt tegelijkertijd ook in Breda.

Hoe bewegen mensen zich door Oosterhout? Welke routes nemen fietsers, automobilisten, vrachtauto’s en wandelaars door Oosterhout? En op welk tijdstip?

Om een goed beeld te krijgen van de verplaatsingen zoekt de gemeente deelnemers die mee willen doen met de meetweken. Iedereen kan meedoen door simpelweg de app Positive Drive te downloaden en zich in te schrijven met de code OOSTERHOUT.

Omdat het onderzoek ook in Breda loopt, kunnen gegevens over de verkeersbewegingen tussen Breda en Oosterhout ook in beeld gebracht worden.

Meten van routes en met welk vervoermiddel
De enige gegevens die voor de onderzoekers van belang zijn, is welke routes de deelnemers door de stad volgen, met welk vervoermiddel ze dat doen (het meetsysteem herkent dat) en op welk tijdstip. Al deze gegevens zijn vanzelfsprekend anoniem. Het gaat om patronen, niet om individuele gegevens.

De gemeente gebruikt deze moderne methode onder meer omdat verkeer constant verandert. Door de economische groei neemt de hoeveelheid verkeer bovendien snel toe, waardoor knelpunten kunnen ontstaan.

De gemeente Oosterhout is voortdurend bezig om te investeren in een goede bereikbaarheid voor bewoners, bedrijven en bezoekers. Daarom wil de gemeente niet alleen graag weten hoe Oosterhouters zich verplaatsen in de stad, maar zijn ook de gegevens van bezoekers zijn interessant.

Hoe werkt het?
Je kunt heel eenvoudig je sporen achterlaten:

download de Positive Drive app in De App Store of Google Play Store (zie afbeelding bovenaan pagina)
registreer je in de app en vul de volgende campagnecode in: OOSTERHOUT
start iedere keer de app wanneer je de weg op gaat en finish bij aankomst. Dit doe je twee weken tot een maand lang.
De app Positive Drive houdt deze periode jouw verplaatsingen bij. Door deze samen te voegen met alle verplaatsingen van andere deelnemers, ontstaat er een goed beeld van de huidige verkeerssituatie in de stad.

Je draagt dus bij aan een veilige en bereikbare stad!


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.