Compost afhaaldagen najaar 2017 3, 4, 10 en 11 november Net als voorgaande jar…

[ad_1]
Compost afhaaldagen najaar 2017

3, 4, 10 en 11 november

Net als voorgaande jaren houden we ook dit najaar weer een compostactie voor de inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout. Hiervoor is de compostering De Hillen, Statendamweg 100, de volgende data geopend:

Vrijdag 3 november van 08.00 – 16.00 uur.
Zaterdag 4 november van 08.00 – 14.00 uur.
Vrijdag 10 november van 08.00 – 16.00 uur.
Zaterdag 11 november van 08.00 – 14.00 uur. 
Voor de particuliere afnemers gelden de volgende voorwaarden:
Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout.
Alleen voor het afhalen met auto/tractor + aanhanger, bestelauto of zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken.
Voor het afhalen van meer dan 2 m3 tot maximaal 6 m3 dient u vooraf contact op te nemen via telefoonnummer 48 96 19 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 16.00 uur.)
Bedrijven:
Voor bedrijven die gebruik van de compostactie willen maken dienen vooraf contact met ons op te nemen via telefoonnummer 48 96 19. Voor partijen van meer dan 6 m3 die bestemd zijn voor de land- en tuinbouw dient een geldig mestnummer te worden getoond en de postcode van de losplaats. U ontvangt hierna van ons een wettelijke afleveringsbon voor de afgenomen hoeveelheid compost met de stikstof- en fosfaat waarden.
Voor het laden van compost op bovengenoemde data is een kraanwagen en/of laadschop aanwezig. Voor het vullen van plastic zakken, emmers, cementkuipen e.d. dient u zelf een schop of riek mee te brengen.

Voor het laten bezorgen van 6 m3 (€ 36,50) of 12 m3 (€ 72,50) tegen betaling kunnen de inwoners van de gemeente Oosterhout een afspraak maken. Hiervoor dient men te bellen naar 0800 – 333 66 99.  

Als extra service voor de burgers uit de gemeente Oosterhout nemen we gelijktijdig aan de openingsuren van de compostactie ook groenafval/snoeihout in. De voorwaarde die wij hieraan stellen is dat het alleen schoon groenafval/snoeihout en/of wortelresten mogen zijn waar geen verontreiniging zoals afrastering, stukken pergola e.d. en grote hoeveelheden grond in zitten.

Enkele praktische tips:
Hebt u last van een te zure grond (te lage pH), te droge grond of een harde bovengrond zoals in de buurten met leem- en kleigrond dan is groencompost het ideale middel om de grondstructuur te verbeteren. Samen met een giftmengmeststof (NPK 12-10-18) geeft dit een goede groei van uw planten en gazon.
Wij verstrekken zeer schone groencompost welke gemaakt is van plantsoenafval die ingezameld is via de milieustraat en eigen plantsoenonderhoudsdiensten. Deze is bemonsterd en geanalyseerd en voldoet prima als bodemverbeteraar in de siertuin, land- en tuinbouw en plantkwekerijen. Te verbruiken hoeveelheid is 100 – 200 liter per 10 m2. Voor geïnteresseerden is een analyserapport beschikbaar.
De verstrekte compost kan ook verwerkt worden in plantenbakken waarbij u de oude grond vermengd met 25% compost. Gebruik de compost nooit puur omdat dit slecht is voor de plantenwortels. Wat doormengen met scherp zand is ook mogelijk.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.