VVD’er van der Helm: “We gaan wel voor de eindsprint!” Dat zei de beoogd lijstt…

[ad_1]
VVD’er van der Helm: “We gaan wel voor de eindsprint!”

Dat zei de beoogd lijsttrekker van de VVD voor de gemeenteraadsvergadering 2018 op de vraag of de VVD groter wilde worden dan coalitiegenoot Gemeentebelangen. Robin van der Helm, nu voor de VVD wethouder, gaf een toelichting op het onlangs gepresenteerde verkiezingsprogramma. Van der Helm was de laatste gast van presentator Peter de Hoogh. Samen keken ze terug op het wethouderschap van van der Helm, bespraken de ambities van de lokale VVD en zijn persoonlijke ambities.

Daarvoor sprak Peter met regiomanager Anja Hartmans van Surplus. De hartstochtelijke v.v. Dongen supporter sprak met Peter over het welzijn in Oosterhout, impact van het fenomeen ‘participatiemaatschappij’ en allerlei nieuwe initiatieven die onder de vlag van Surplus met allerlei partners ontstaan. Een daarvan is het DVO project (DagVerzorgingsOpvang) dat a.s. 6 november van start gaat. Een dagopvang voor kwetsbare ouderen waarvoor de nodige verzorging aanwezig is. Automaatje en een vrijwilligerswinkel in Arendshof zitten ook in het verschiet

In het eerste uur van Oosterhout vandaag op zaterdag was kakelvers voorzitter van productiehuis Pannehoef, Janny van der Wal te gast. Zij kwam een tipje van de sluier oplichten over ‘Avondmaal on Tour’. Nu dat de Pannehoef in verband met een uitgebreide renovatie even onbruikbaar is heeft het productiehuis een alternatief bedacht voor de derde editie van ‘het avondmaal’: op 5 verschillende locaties rondom de markt in Oosterhout 1 gang van een vijfgangendiner met verrassend muzikaal vermaak. Kaarten voor dit culinair en muzikaal evenement zijn te verkrijgen via theater de Bussel. De tour vindt plaats op zaterdag 25 november.

Voorzitter Willy Roovers en dirigent Huub Leijten van Koninklijk koor Aurora kwamen langs om Oosterhout uit te nodigen voor de uitvoering van Aurora dat op zondag 12 november plaats vindt.
Om 20:00 uur brengt het koor onder leiding van Dirigent Huub Leijten diverse klassieke stukken ten gehore in de Vredeskerk aan de Rulstraat. Het koor wordt muzikaal begeleidt door een aantal muzikanten. De entree bedraagt een tientje met na afloop een kopje koffie of thee in de Beuk. Een mooie invulling van uw zondagavond.
Oh, en van voorzitter Willy Roovers mogen heren die willen zingen zich gerust aanmelden bij Aurora. ‘Ieder koor heeft een mannentekort’.

Ook Erik van Dijk was te gast. Erik is bestuurslid van stichting TICO, de stichting die aan de Mathildestraat een woonvoorziening voor jongeren met een verstandelijke beperking. De toekomstige bewoners zijn vandaag met elkaar op ‘kennismakingskamp’. ‘De 16 appartementjes krijgen al behoorlijk vorm’, aldus Erik. Vol trots vertelt hij over de voorgang die het initiatief van twee ouderparen boekt. In het voorjaar van 2018 staat de opening gepland.
Op vrijdag 24 november vindt bij Arendse Health Club een Spinning Marathon plaats ten behoeve van het TICOhuis. Op de website www.ticohuis.nl vindt u alle informatie over de marathon en allerlei mogelijkheden om deel te nemen. TICO huis is heel blij met dit initiatief en heeft al een mooie bestemming voor de opbrengst van de avond.

Op de foto ziet u van links naar rechts en van boven naar onder Janny van der Wal, Erik van Dijk, Willy Roovers & Huub Leijten, Anja Hartmans en Robin van der Helm.

De techniek werd vanmiddag verzorgd door Kevin Ijpelaar en Hans Bellingwout. Hans zorgde ook voor de opvang van onze gasten in de Apotheek.

De uitzending van 4 november is terug te luisteren via https://orts.nl/radio-programma-gemist/[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.