Betaalbaarheid huurwoningen geborgd “De huurdersorganisaties en Thuisvester heb…

[ad_1]
Betaalbaarheid huurwoningen geborgd

“De huurdersorganisaties en Thuisvester hebben meerjarenafspraken gemaakt over de betaalbaarheid van huurwoningen. Zo worden complexmatig aangebrachte energetische verbeteringen de komende drie jaar zonder huurverhoging uitgevoerd en worden 300 nieuwe huurwoningen bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens. Ook worden huurprijzen bij nieuwe verhuringen aangepast en is het huurverhogingspercentage voor de komende drie jaar vastgelegd. ”
Met deze maatregelen wordt de betaalbaarheid van de huurwoningen de komende drie jaar geborgd.

Concreet houdt dit het volgende in.

Energetische verbeteringen

Er worden ruim 2.000 woningen energetisch verbeterd verspreid over de gemeenten Oosterhout, Geertruidenberg, Rucphen en Zundert zonder huurverhoging. Hierdoor nemen de energiekosten voor de huurder af wat direct resulteert in woonlastenverlichting.

Nieuwbouw
Circa 300 nieuwe huurwoningen worden onder de eerste aftoppingsgrens aangeboden. Dit betekent voor 2017 dat de huurprijs van deze woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens lager is dan € 592,55. Hierdoor zijn deze nieuwbouw woningen beschikbaar voor deze doelgroep.

Huuraanpassing bij nieuwe verhuringen
Op basis van de laatste demografische inzichten wordt de komende jaren de huurprijs bij nieuwe verhuringen aangepast waardoor het aanbod nog beter aansluit bij de te verwachte vraag. Het effect hiervan is dat de gemiddelde aanvangshuurprijs hierdoor verder daalt.

Meerjarenafspraak huurverhoging
De jaarlijkse huurverhoging mag niet boven de vastgestelde huursomregeling uitkomen. Dit betekent dat de gemiddelde huur met inflatie + 1% mag stijgen. De huurwoningen van Thuisvester zijn bedoeld voor huishoudens met lage inkomens. Voor deze doelgroep wordt de huurprijs de komende jaren inflatievolgend + max. 0.3% verhoogd. Hierbij wordt op basis van de kwaliteit – prijsverhouding wel een differentiatie toegepast. Van de huishoudens met midden- en hogere inkomens wordt wel een extra bijdrage gevraagd. De huurprijs van deze huishoudens wordt verhoogd met inflatie en de in dat jaar mogelijke inkomensafhankelijke opslag. Met de huurdersorganisaties is voor deze groep overeengekomen dat de inkomens van inwonende kinderen daarbij niet worden mee gerekend.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.