BIZ Binnenstad Oosterhout een feit Ondernemers en vastgoedeigenaren gaan bijdra…

[ad_1]
BIZ Binnenstad Oosterhout een feit

Ondernemers en vastgoedeigenaren gaan bijdragen aan een aantrekkelijke binnenstad

De ondernemers en vastgoedeigenaren in de binnenstad hebben bij de formele draagvlakmeting met een ruime meerderheid ingestemd met de invoering van een BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) in de binnenstad van Oosterhout. Het college van b en w heeft vandaag de uitslag van de draagvlakmeting vastgesteld. Dit betekent dat de Stichting BIZ Binnenstad Oosterhout per 1 januari 2018 direct start met het uitvoeren van activiteiten om de binnenstad aantrekkelijker te maken. De BIZ Binnenstad wordt ingevoerd voor een periode van drie jaar.

Jaarlijks brengt de BIZ Binnenstad in totaal €100.000,- op voor het Ondernemersfonds. Als resultaat van de invoering van de BIZ Binnenstad, zal de gemeente Oosterhout een financiële bijdrage leveren van jaarlijks €150.000,- aan het uitvoeringsprogramma Bruisende Binnenstad.

Essentiële stap
“Dit is een essentiële stap voor de toekomst en verdere doorontwikkeling van onze binnenstad”, aldus een opgetogen wethouder Willemsen. “De ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente gaan zich samen inzetten voor een aantrekkelijke binnenstad. Deze positieve uitslag geeft een stevige basis om Oosterhout weer een bruisende binnenstad te geven. Het fundament is er met de binnenstadsvisie en de BIZ en nu gaan we doorpakken met zijn allen.” Ook binnenstadsmanager Stefan van Aarle is verheugd: “met een team van ondernemers en vastgoedeigenaren hebben we hard gewerkt voor dit resultaat. Na het vaststellen van de binnenstadsvisie juni jl. is dit een volgende cruciale stap voor de toekomstbestendigheid van de binnenstad”.

Ruime meerderheid
Van alle stemgerechtigden (398) heeft ruim 70% een geldige stem uitgebracht. Daarvan heeft 83% zich uitgesproken vóór de BIZ en 17% tegen een BIZ. De gezamenlijke WOZ-waarde van de vóórstemmers is hoger dan die van de tegenstemmers. Zowel bij de ondernemers als de vastgoedeigenaren zijn de meerderheidsquota behaald. Volgens de BIZ wet is hiermee aan alle voorwaarden voldaan om de BIZ daadwerkelijk in te voeren. Van de ondernemers heeft 62% gestemd. Van deze ondernemers heeft 79% vóór gestemd en 21% tegen. Van alle vastgoedeigenaren heeft 80% gestemd. Van deze vastgoedeigenaren heeft 86% vóór gestemd en 14% tegen.

Eerste activiteiten
Nu de financiële zekerheid een feit is voor de binnenstad, gaan ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente Oosterhout aan de slag met het jaarprogramma 2018 op basis van het ‘Plan van aanpak 2018-2020’. Zij zullen gezamenlijk de eerste programmaonderdelen gaan uitvoeren. Speerpunten zijn de aantrekkelijkheid van de straten en pleinen voor de bezoekers, een gevarieerd aanbod aan evenementen en het aanpakken van de leegstand.

Wat is een BIZ?
Het is een uniek gezamenlijk financieringsmiddel voor ondernemers en vastgoedeigenaren. Zij kunnen met een BIZ investeren in de kwaliteit en beleving van de omgeving bij hun onderneming of pand. Dit versterkt het ondernemersklimaat en de economische aantrekkingskracht. Meer lezen?


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.