50M SPORTBAD DINSDAG 21 NOVEMBER WEER GEOPEND In de nacht van zaterdag 18 op z…

[ad_1]
50M SPORTBAD DINSDAG 21 NOVEMBER WEER GEOPEND

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 november is er door een technische storing in de machinekamer 900.000 liter water in het riool gestroomd. Het water stond veel te laag om er verantwoord in te kunnen zwemmen. Zondag en maandag is er met man en macht gewerkt om het zwembad zo snel mogelijk te vullen.

Vanaf zondag is de technische dienst van De Warande het 50m sportbad via de machinekamer aan het vullen. Maandagochtend vanaf 08:00 uur heeft Brabant Water door middel van een extra waterpunt het ‘vul-proces’ extreem versneld. Het water in het zwembad heeft vanaf 16:30 uur weer het juiste niveau bereikt. Het water is tijdens het vullen geconditioneerd zodat de kwaliteit van het water conform de eisen blijft.

Dinsdag 21 november om 07:00 uur zullen de deuren van het 50m sportbad weer openen voor publiek. Het water zal door al dat nieuwe water wel iets kouder aanvoelen. De verwachting is namelijk dat het zwemwater rond de 25 – 26 graden Celcius zal zijn, normaal is de temperatuur 27 graden Celcius. Voor alle klanten die liever niet in wat kouder water zwemmen zal ook het warmere 25m bad ruimere openingstijden hebben. Alle openingstijden zijn terug te vinden op de website van De Warande.

Er is in de nacht van zaterdag op zondag een klep naar het riool geopend die dicht had moeten blijven. Het ontstaan van deze storing wordt op dit moment onderzocht. Uitspraken kunnen hierover nog niet worden gedaan. Om ervoor te zorgen dat het 50m sportbad niet weer leeg loopt is de automatische koppeling vooralsnog uitgeschakeld.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.