‘WE LATEN ONZE KIEZERS NIET IN DE KOU STAAN’ ‘In 2014 hebben zo’n 2200 kiezers …

[ad_1]
‘WE LATEN ONZE KIEZERS NIET IN DE KOU STAAN’

‘In 2014 hebben zo’n 2200 kiezers op ons gestemd én we hebben namens die kiezers afspraken gemaakt. Als we nu die raadszetels leeg laten zouden, laten we onze kiezers in de kou staan. En dat gaan we niet doen!’

Met stelligheid sprak Alexandra Beekers, als woordvoerder van de overige drie ex SP’ers en wethouder Mark Vissers, afgelopen dinsdag 21 november ’17 in de uitzending van het ORTS radioprogramma Oosterhout Vandaag.
Mandy Barendregt heeft besloten dat zij wél lid blijft van de SP en dus niet zoals haar overige collega’s in de fractie ‘lokaal’ verder gaat.

De ledenvergadering van de SP Oosterhout heeft besloten dat raadswerk doen voor de SP én het oprichten van een lokale partij, om daar mee de gemeenteraadsverkiezing van maart 2018 in te gaan, onmogelijk samen kan gaan. Als gevolg van dit besluit zijn drie van de vier SP fractieleden verzocht hun zetel ter beschikking aan de partij te stellen.

De ‘voormalig’ fractievoorzitter van de SP fractie stelt dat de gemaakte coalitie afspraken door de ledenvergadering van de SP zijn bekrachtigd en de raadsleden daarmee dus mandaat hebben om de raadsperiode vol te maken. ‘Wij zijn namelijk van afspraak is afspraak’, aldus Beekers in gesprek met presentator Ad Evers.

De ledenvergadering stelde zich ook op het standpunt dat Mark Vissers gewoon wethouder kan blijven maar niet meer onder de vlag van de SP. Vissers liet afgelopen weekend in BNdeStem al optekenen aan opstappen niet te denken: ‘… daar staan we voor (coalitieakkoord red.) en dan ga ik niet vier maanden voor het einde opstappen. Als het onder een andere vlag dan die van de SP moet, dan maar onder een andere vlag’.

SP voorzitter Merian Marijnissen betitelt het besluit van de wethouder en drie raadsleden als schoffering van de leden. ’In 2014 hebben ze een intentieverklaring getekend. Daarin staat dat raadsleden hun zetel opgeven als de ledenvergadering daarom vraagt’. Marijnissen stoort zich aan het feit dat in dit geval voor de vier niet geldt dat afspraak ook daadwerkelijk afspraak is.
Vissers verwijt het landelijke partijbestuur een destructieve houding. Dat zou komen door te weinig bestuurlijke ervaring.

Dinsdag 28 november presenteren de SP dissidenten de naam van de groepering waarmee zij de verkiezingen van 2018 in zullen gaan. Die avond, voor aanvang van de raadsvergadering, zullen ook de speerpunten van de partij gepresenteerd worden.

Mandy Barendregt is op zaterdag 2 december te gast bij Oosterhout Vandaag op zaterdag waar zij bevraagd zal worden waarom zij wel trouw blijft aan de SP. Het zaterdagmiddag radiomagazine wordt uitgezonden tussen 15.00 en 17.00 uur.

(foto: wethouder Vissers en fractie in betere tijden)


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.