Oosterhout Vandaag op zaterdag 2 december Het wordt een boordevolle uitzending …

[ad_1]
Oosterhout Vandaag op zaterdag 2 december

Het wordt een boordevolle uitzending van de zaterdagmiddag editie van Oosterhout Vandaag, het live radiomagazine van de ORTS!

Ten eerste beleven we een primeur qua presentatie; Lia Ligtenberg komt het presentatieteam versterken en zal aanstaande zaterdag voor het eerst aanschuiven bij Peter de Hoogh

Na het nieuws van 15;00 uur gaan Lia en Peter praten met Janneke Hartveld uit Oosteind. Zij schreef het boek ‘Kus, Jes’. Dit boek heeft als ondertitel: de gevaarlijke afslag die anorexia heet. Een gesprek over ‘wat achter anorexia zit’. Een aangrijpend, maar voor de buitenstaander, moeilijk te bevatten verhaal,

Vlak na de oprichting van de Yaren Foundation sprak Peter al een keer met voorzitter Arien van de Bogaard. Arien is de vader van Yaren. En Yaren heeft taaislijmziekte. En dat heeft de nodige impact op zijn jonge leventje en dat van zijn familie. Onlangs werd bekend dat het medicijn Orkambi toch vergoed gaat worden. En dan was er ook nog die Haagse apotheker die zelf het medicijn gaat bereiden voor een veel goedkopere prijs dan de farmaceut Vertex voor het medicijn vraagt.Genoeg stof om over te praten dus.

Vanaf maandag 11 december ’17 tot 7 januari ’18 kan er weer lekker geschaatst worden op de Oosterhoutse Markt; de Ijsmarkt komt er namelijk weer. Het succes van vorig jaar krijgt een vervolg. Een delegatie van de organisatie komt alle in- en outs met ons delen.

Na het nieuws van 16:00 uur is wethouder Marian Witte te gast.
Zij heeft in samenspraak met heel wat organisaties een werkagenda WMO opgesteld. Een gesprek over ontwikkelingen en projecten in Oosterhout op gebied van Maatschappelijke ondersteuning.

Dan is het weer tijd voor debutanten. Vanuit het niets kwamen ze hoog op de kandidatenlijst van hun partij voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar.
Gokhan Demir werd donderdag 30 november door de leden op de tweede plaats van de lijst van GroenLinks Oosterhout gezet. de 20 jarige Roland Rutten mag voor het CDA Oosterhout de vijfde plek op de kieslijst bekleden. Tegen de trend in kiezen deze twee jonge mannen bewust voor de lokale politiek. Een gesprek over wat ze bezielt en waar ze vandaan komen.

Veel rumoer rondom haar partij de afgelopen tijd. driekwart van de fractieleden van de SP Oosterhout scheidden zich af en gingen verder onder een andere naam. Mandy Barendregt bleef echter trouw aan haar gevoel en haar partij. Van rustig raadslid op de achtergrond is ze sinds afgelopen dinsdag fractievoorzitter. Een gesprek over keuzes en beweegredenen.

De uitzending vindt plaats vanuit Cafe de Apotheek aan de Markt waar u van harte welkom bent om de uitzending van #Ovoz live bij te wonen. We beginnen de uitzending om 15:00 uur. Om 17.00 uur zit de uitzending er op.

Lukt langskomen niet? Luister dan lekker naar de ORTS via de bekende kanalen. In ieder geval: tot zaterdag


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*