Debutantenbal bij #Ovoz van 2 december Vandaag had presentator Peter de Hoogh …

[ad_1]
Debutantenbal bij #Ovoz van 2 december

Vandaag had presentator Peter de Hoogh eindelijk weer gezelschap: Lia Ligtenberg beleefde vanmiddag haar debuut als presentatrice bij de zaterdageditie van Oosterhout Vandaag. En hoe!

Het eerste gesprek in café de Apotheek was met schrijfster Janneke Harteveld. Zij schreef een indrukwekkend boek over anorexia. Het boek geeft een inkijk in het leven van een tienermeisje dat lijdt aan de eetstoornis. Hoe zij haar leven en omgeving ervaart in haar strijd om zelf te kunnen bepalen. Zoveel moet van anderen, zoveel verandert er in je weg naar volwassenheid dat je gewicht het enige lijkt wat je zelf bepalen kunt.
Hoe het te voorkomen is? Janneke is daar helder in: “ben er gewoon voor iemand, ben open en ga in gesprek met iemand waarvan je vermoedt dat hij of zijn met het gewicht worstelt. Veroordeel niet, maar ben er voor iemand”.
Voor meer over de activiteiten van Janneke kunt u kijken op www.zinvol.nu

We spraken ook met Ariën van den Bogaard, vader van onder andere Yaren, van de gelijknamige Foundation. De Yaren Foudation zet zich in om het dagelijkse leven van kinderen met taaislijmziekte een stukje aangenamer te maken. Hiervoor wordt geld ingezameld en proberen de mensen van de stichting de kennis van taaislijmziekte te vergroten. Hoewel de prognose voor patiënten niet goed is gloort er wel hoop. Met de komst van het medicijn Orkambi hoopt van den Bogaard dat de ontwikkeling van een medicijn dat meer doet dan alleen ‘een beetje meer lucht geven’. Ook pleit de Yaren Foundation voor volstrekte kostenopbouw van de medicatie. ‘De prijs van € 170.000,= per patiënt per jaar is absurd hoog’. Voor meer informatie over taaislijmziekte en de stichting zelf : www.yarenfoundation.nl

Boy Neomagus en Regien Hesseling kwamen langs om alle ins- en outs te vertellen over de de Ijsmarkt die vanaf 11 december weer op de Markt in Oosterhout staat. De organisatie van de ijsbaan duizenden lagere schoolleerlingen vanaf maandag 11 december de kans lekker te komen genieten op het ijs. Dit jaar is er veel aandacht voor diverse evenementen. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 15 december. Pater Moskroen geeft hierna een spetterend optreden. Wilt u meer weten over de activiteiten of vrijwilliger zijn? Kijk gerust op de website: www.ijsmarkt.nl

In het tweede uur was WMO wethouder Marian Witte te gast. Zo trots als een pauw vertelde Marian over de mooie projecten de komende twee jaar op de werkagenda WMO staan. Bijzonder verheugd is de wethouder over bijvoorbeeld de dagbesteding die in Showtuin Floralia gaat starten of het Automaatjes project dat in januari ’18 van start gaat. U gaat er meer van horen, van die Werkagenda WMO.

Daarna weer tijd voor twee debutanten. In de lokale politiek welteverstaan. Gohkan Demir (26) werd door de leden van GroenLinks op plaats 2 van de kieslijst geplaatst. Voor het CDA bezet Roland Rutten (20) een mooie 5d plek. Met hen spraken Lia en Peter over idealen en zochten een antwoord op de vraag waarom ze juist voor de lokale politiek kozen.
Twee frisse vernieuwers waar de partijen hoge verwachtingen van hebben. Volgende week weer een kennismaking met nieuwkomers.

De laatste gast van de middag was Mandy Barendregt. Door een afsplitsing binnen de SP fractie is haar rol sinds kort drastisch veranderd. Van rustig fractielid op de achtergrond is zij nu fractievoorzitter en moet het SP geluid in haar eentje verwoorden in de raadszaal. “Daarom is het zo heerlijk om zoveel steun te krijgen vanuit de partij. Hierdoor heb ik zeker het gevoel hét niet alleen te hoeven doen”, aldus een montere Barendregt.
Ze vertelde dat het wel even wennen was, het alleen opereren in de raad nadat ze de afgelopen jaren toch opgetrokken was met warme, en deskundige fractiegenoten. ” We waren een hechte groep”. Mandy noemt het trouw blijven aan de SP trouw blijven aan haar gevoel. De SP is nog steeds de partij die het dichtste staat bij haar kijk op de wereld en de politiek. Mandy straalt vertrouwen uit over de komende periode tot aan de verkiezingen in maart volgend jaar. Maar ook gaan we bouwen aan de Oosterhoutse afdeling.

Wim Wilthagen verzorgde de techniek. Lia Ligtenberg en Peter de Hoogh verzorgde de presentatie.
De uitzending is terug te beluisteren via de de website van de ORTS. Klikt u dan door naar radio gemist.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.