De Tienerpartij schrijft een brief aan de gemeenteraad van Oosterhout over het o…

[ad_1]
De Tienerpartij schrijft een brief aan de gemeenteraad van Oosterhout over het onderwerp ‘armoedebestrijding kinderen’. Op woensdag 6 december 19.30 u maken Roos Janssen en Ayoub Moussa namens de Tienerpartij gebruik van hun inspreekrecht..

TIENERPARTIJ WIL iPADS VOOR SCHOLIEREN MET EEN KRAPPE BEURS

‘Dertig iPads voor leerlingen die volgend jaar op onze Mavo starten en waarvan de ouders dit moeilijk of niet kunnen bekostigen.’ Dat is volgens Roos Janssen van Effent wat de Tienerpartij wil bereiken als de gemeenteraad het onderwerp armoedebestrijding kinderen behandelt.

Oosterhout maakt het geld niet op

De gemeente Oosterhout heeft € 250.000,- toegekend gekregen om in natura te besteden voor kinderen in armoede. Ayoub Moussa valt Roos bij: ‘De gemeente heeft voor € 163.000,- aan plannen, maar de overige bijna 90.000 euro gaan naar de reserves, dat kan toch niet! Ook zijn vrijwel alle voorstellen gericht op kinderen tot 12 jaar, maar armoede is natuurlijk ook een probleem onder tieners!’

Onderwijs haalt je uit de armoede

De raadsvergadering is op 12 december, maar burgers kunnen tijdens een informatieavond op 6 december al eerder inspreken. Roos en Ayoub gaan dit namens de Tienerpartij doen. ‘Voor de eerste keer, best wel spannend’. Dat ze voor iPads op school kiezen is niet toevallig volgens Roos Janssen: ‘De beste manier om uit armoede te komen, is naar school gaan. Dan haal je een diploma, maak jue kans op werk en een zelfstandig bestaan. Mààr dan moeten de kansen op school wel gelijk zijn. Steeds meer onderwijs gaat via de digitale snelweg. Een iPad voor je leer- en huiswerk is dan onmisbaar. Ook ouders met een krappere beurs moeten voor hin kinderen een iPad kunnen aanschaffen, al is het maar in bruikleen.
De tieners zijn druk aan het rekenen geslagen en berekenen dat hun voorstel € 11.400,- kost. Ayoub: ‘Op dat hele bedrag wat beschikbaar komt, is dat niet eens zo veel. En als het bij ons op de Effent Mavo een succes wordt, kan het een jaar later ook op andere scholen uitgezet worden.‘[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.