Gouden Erespeld voor Theo van Gorp De Stichting Floralia Oosterheide beëindigt…

[ad_1]
Gouden Erespeld voor Theo van Gorp

De Stichting Floralia Oosterheide beëindigt dit jaar na bijna vijftig jaar haar activiteiten. Op zaterdag 9 december stond Floralia daar samen met een groot aantal relaties bij stil. Bij deze gelegenheid heeft locoburgemeester Marian Witte de voorzitter van Floralia, Theo van Gorp, in het zonnetje gezet. Vanwege zijn grote maatschappelijke verdiensten heeft hij de gouden Erespeld van de gemeente Oosterhout ontvangen.

In 1969 stond de heer Theo van Gorp mede aan de wieg van de stichting Floralia Oosterheide. Vanaf de oprichting is hij bestuurslid; eerst penningmeester en sinds 1973 – dus al bijna 45 jaar – voorzitter. De showtuin van Floralia is prachtig ingericht en van lieverlee grote natuurwaarden gaan bevatten. Een prominente plaats in de tuin is er voor het vroeg-negentiende-eeuwse theehuis, dat dankzij het initiatief van Theo van Gorp voor het nageslacht behouden kon worden toen het in het Oosterhoutse stadscentrum plaats moest maken voor stadsvernieuwing.
In de tuin hebben vele culturele en andere festiviteiten plaatsgevonden. Waaronder natuurlijk het Floralia Country Festival, dat gedurende een groot aantal jaren een begrip was over heel de wereld en waar talloze internationale toppers opgetreden hebben. Jaarlijks kwamen zo’n 15.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar de Flotaliatuin en het festival was menigmaal onderwerp van uitzendingen (zowel radio als televisie) van de KRO. Het had derhalve een geweldige uitstraling voor Oosterhout.
Showtuin en festival hadden nooit hun enorme vlucht kunnen nemen zonder het enthousiasme en de tomeloze energie van Theo van Gorp.

Zijn inzet beperkt zich overigens niet tot Floralia. Zo voerde Theo van Gorp gedurende vijf jaar carnaval-vierend Oosterhout aan als Prins Mienus VII. Hij was betrokken bij de Twinning met Congleton en Abrahamdag. Hij was enige tijd bestuurslid van het Speelgoedmuseum ‘op Stelten’ en was binnen dat bestuur in het bijzonder belast met de verhuizing van de St. Vincentiusstraat naar de Zandheuvel. En hij was politiek actief.
In het begin van de jaren negentig kreeg de lokale politiek zijn belangstelling en werd hij lid van Gemeentebelangen. In 1994 werd hij gekozen als raadslid, maar hij kreeg in verband met zijn werk bij de politie geen toestemming van zijn superieuren om zijn raadszetel in te nemen. Bij een tussentijdse vacature in de fractie kreeg hij in 1996 alsnog de gelegenheid toe te treden. Hij was raadslid, fractievoorzitter, waarnemend voorzitter van de gemeenteraad en lid van de vertrouwenscommissie. In 2006 nam hij afscheid als raadslid.

Met al deze activiteiten heeft Theo van Gorp zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de Oosterhoutse samenleving. Het gemeentebestuur is hem daar dankbaar voor en wil die dank en waardering graag onderstrepen. Kijkend naar de diversiteit, duur en intensiteit van zijn activiteiten voor Oosterhout heeft het gemeentebestuur besloten om aan Theo van Gorp de Gouden Erespeld toe te kennen.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.